بحران میانسالی_ثمر بخشی در برابر بطالت روانشناسی بالینی

بحران میانسالی_ثمر بخشی در برابر بطالت

میانسالی به چه دوره ای گفته می شود؟

میان‌سالی دوره‌ای از زندگی است که پس از جوانی و پیش از سالمندی است. تلاش‌های مختلفی برای تعریف این دوره انجام شده است و تقریباً بعنوان ربع سومِ متوسط طول عمر انسان تعریف شده است.

بر اساس فرهنگ کالینز، این دوره معمولاً در حدود بین سنین 41 تا 60 رخ می‌دهد.

 

زنان دچار بحران میانسالی میشوند یا مردان؟

هم زنان و هم مردان دچار بحران میانسالی می‌شوند اما تجربه آنها در این زمینه بسیار متفاوت است. مردها اغلب بر دستاوردهای خود تمرکز می‌کنند و ناکامی‌های زندگی باعث ناامیدی‌شان می‌شود در حالی که زنان به شدت دچار بحران ظاهر و ‌جذابیت‌های جنسی می‌شوند و اغلب نگران این مساله هستند که پس از اینکه وظایف مادری‌شان تمام شود چه باید بکنند.

 

 بحران میانسالی

 

برای این دوره و مبارزه با بحرانِ میانسالی چه باید کرد؟

 

1. این بحران را بپذیرید تا راهی برای مدیریت آن بیابید.

2. قبل از ایجاد هر تغییر اساسی، فکر کنید! ترک شغل و خرید اتومبیل گران قیمت یا حتی ترک همسر، راه حلِ خوبی نیست!

٣. در جلسات مشاوره شرکت کنید. این مشاوره می‌تواند شامل روان‌کاوی، استفاده از دارو و درمان‌های کل‌نگر باشد.

4. بحران میانسالی به‌طور کلی چیز بدی نیست. از افکار و ایده‌های جدید به شیوه‌ای مثبت استفاده کنید. بررسی دقیق نگرش‌های جدید، می‌تواند اثرات منفی بحران را کاهش دهد.

5. از لاک خود بیرون بیایید و فعالیتی جدید را آغاز کنید، دانش خود را افزایش دهید و به مسافرت بروید. در لاک خود فرو نروید زیرا خطر ابتلا به افسردگی در این دوره بسیار بالاست.

6. در فعالیت‌های داوطلبانه شرکت کنید زیرا داوطلب‌ شدن برای کمک به دیگران می‌تواند چشم‌انداز جدیدی برای حل مشکلات ناشی از بحران میانسالی پیش رویتان قرار دهد. برای مثال، کمک به افراد بی‌خانمان یا قربانیان خشونت‌های خانگی می‌تواند به شما کمک کند بحران میانسالی را آسان‌تر سپری کنید.

7. درباره‌ی این بحران با افراد موردعلاقه‌تان صحبت کنید. گاهی اوقات، فقط داشتن شنونده‌‌ای دلسوز می‌تواند مفید باشد. می‌توانید با عزیزان‌تان در مورد موضوعات مختلف صحبت کنید. این کار به کاهش ناراحتی‌های ناشی از این بحران کمک می‌کند.

8. اهداف جدید داشته باشید. اگر برنامه‌‌تان برای دوران میانسالی‌ چنگی به دل نمی‌زند، آن را تغییر دهید، اهداف جدید تعیین کنید و دوباره برنامه ریزی کنید. به عنوان مثال، ببینید ترجیح می‌دهید در دوران بازنشستگی کجا زندگی کنید. به سوی تغییرات مثبت گام بردارید تا انرژی تازه‌ای داشته باشید. فهرستی از هر آنچه می‌خواهید در سال بعد، پنج سال بعد یا بیست سال بعد انجام دهید تهیه کنید. درباره‌ی اهداف شخصی جدیدتان با همسر یا عزیزان‌تان صحبت کنید و چگونگی دستیابی به اهداف خود را بررسی کنید.

9. ورزش کنید و رژیم غذایی سالم داشته باشید. ورزش، یوگا یا مراقبه به‌طور منظم می‌تواند برای افرادی که از بحران میانسالی رنج می‌برند مفید باشد. توصیه می‌شود برای افزایش انرژی در این دوره از مواد غذایی ارگانیک و مکمل های غذایی استفاده کنید.

 

میانسالی خوبی داشته باشید.


نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید