خانم دکتر تو موقعیت های بحرانی و پر تنش رابطه چیکار کنیم که اوضاع از اونی که هست بدتر نشه؟

در جواب به دوستمون باید بگم که راه های بسیاری هست ولی اگر با توجه به یافته های علم زوج درمانی پاسخ شما رو بدم باید عرض کنم:

1- هر جا تنش رو تو رابطه احساس کردید بدترین کار اینه فوری تو خودتون برید و یک دیوار سنگی بشید. تحقیقات نشون دادن با نزدیک شدن و در آغوش کشیدن و یا گرفتن دست همسرتون تو موقعیت های بحرانی احساس اطمینان و علاقه شما نسبت به خودش بیشتر میشه. پس تا اتفاقی افتاد جات رو عوض نکن و سرسنگین نشو برو سمتش تا هورمون ها نذارن ماجرا بدتر بشه. 
2- اتفاقات رو بیش از حد تحلیل و تفسیر نکن چون خیلی از رفتارا بی قصد و غرضه پس با معنای بد دادن ماجرا رو کش نده و تب هیجانات بالا رو بالا نگه ندار. براساس یافته ها یکی از مهمترین ویژگی های رابطه های موفق و ناموفق به نوع تفسیر وقایع برمیگرده.
اینکه میگه چند دقیقه پیام نده کار دارم رو میشه به چقدر داره تلاش میکنه و زحمت میکشه نسبت داد و هم به اینکه از بس خودخواهه اصلا حواسش به من نیست یعنی کارش مهمتر از منه و هر کدوم از اینا یک حس و حالی رو در ما شکل میده و یک سری رفتار رو به وجود میاره.
3- مشکل رو از زاویه نفر سوم و بی طرف ببین.
ببین اگر یک نفر با همین مشکل شما پیشتون میومد چه توصیه ای بهش میکردین ؟چه راه کاری میدادید تا مسئله ختم به خیر بشه و چه نکاتی رو بهش یادآور میشدی و اون نکات رو برای خودت بنویس در یک آزمایش ۱۲۰ زوج روانتخاب کردن و با یاد دادن این مسیر ازشون خواستن هر وقت به مشکلی برخوردن ماجرا رو از زاویه دید نفر سوم مورد بررسی قرار بدن و به خودشون جواب بدن و همین تمرین کوچیک کیفیت رابطه اونهارو بالاتر برده و باعث دیدن ماجرا  از زاویه منطق و بی طرف شده بود 
4- لابه لای تنش ها قدردانی رو حذف نکن چون قدردانی فیتیله تنش رو پایین میکشه و عدم قدردانی آدم رو بیشتر حرص میده، درسته به اختلاف خوردید ولی دلیل نمیشه بابت زحماتی که برای هم میکشید قدردان نباشید. خیلی وقتا وظیفه شما نیست و محبت شماست و باید دیده بشه تا دلگرم بشه به ادامه دادن و چند دقیقه وقت گذاشتن و قدردانی کردن از فرد بابت زحمات و تلاش هاش در رابطه علاوه بر کم کردن شدت آتیش تنش ها حس و تعهد طرفین رو هم بیشتر میکنه و باعث حل اختلافه پس، یک ذره بین بردار و کارهای ریز اما از روی محبتش رو پیدا کن و بابتش تشکر کن ازش، چون به نفع رابطه ست. 
5- میون این همه هیجان منفی تو هیجان مثبت باش. 
وقتی موقعیت خوبی پیش میاد و اتفاق خوبی برای شریک عاطفی تون میفته و براتون تعریف میکنه هیجان زده بشید و از او سوال بپرسید و باجون و دل گوش بدید تا حس کنه که دیده میشه، مهمه، و مورد توجهه، این حرکت رابطه رو زنده نگه میداره.

و دست آخر یادمون باشه رابطه های واقعی دعوا دارن، اشک دارن، درد دارن، بحث و دلخوری دارن ولی احترام هم دارن، اعتمادم دارن، عشق هم دارن. پس یادمون باشه یک کلمه میتونه دعوارو تموم کنه و یه خنده میتونه آغاز شروعی دوباره باشه و یک نگاه میتونه رابطه رو حفظ کنه.