افسردگی چیست؟_با علائم افسردگی و عوارض افسردگی آشنا شویم
افسردگی چیست؟_با علائم افسردگی و عوارض افسردگی آشنا شویم ٠٢١٨٨٣٧٧٨١٦
افسردگی بعد از زایمان_افسردگی پس از زایمان یک خطر جدی برای مادر و فرزند اختلالات خلقی

افسردگی بعد از زایمان_افسردگی پس از زایمان یک خطر جدی برای مادر و فرزند

افسردگی بعد از زایمان چیست


افسردگی پس از زایمان یک خطر جدی می تونه هم برای فرزند باشه و هم برای مادر. علامت هایی که داره:

غم و ناامیدی شدید در مادر ایجاد می کند که حوصله رسیدگی و شیر دادن راحت به فرزند خود ندارد. مادری که دچار افسردگی پس از زایمان شده بود، از اینکه فرزندشو به آغوش بگیره اصلا لذتی نمی بره تازه وقتی شبها فرزندش از خواب بیدار میشه عصبانی هم میشه و مدام داره اضطراب بسیاری رو تحمل می کنه حتی نصف شب فرزندش خوابه او قادر به خوابیدن نیست. چون به شدت احساس بی کفایتی می کنه و در ارتباط با نگهداری و مراقبت از فرزندش اصلا به خودش اعتماد نداره و مدام می خواد که از دیگران کمک بگیره. بنابراین وقتی مادری بعد از دو هفته احساس می کنه که افکاری مثل آسیب زدن به خودش و یا فکر آسیب زدن به فرزندش را دارد تحت هیچ شرایطی از این فکر به راحتی نگذره و حتما حتما باید یه مراکز درمان روانشناختی خیلی سریع مراجعه کنه. 

افسردگی پس از زایمان ممکن است در هر زمانی از سال پس از زایمان ایجاد شود. کارشناسان معتقدند که هیچ دلیل واحدی برای افسردگی پس از زایمان وجود ندارد، بلکه ترکیبی از عواملی است که همگی می توانند در بروز آن نقش داشته باشند. بنابراین افسردگی پس از زایمان را می توان با دلایل فیزیولوژیکی توضیح داد، اما همچنین می تواند توسط تغییرات عظیم در زندگی ناشی از آمدن نوزاد ایجاد شود. همچنین می تواند ناشی از احساس غرق شدن، حتی تحت فشار بودن، استرس و عدم تعادل بین وظایف و فعالیت های لذت بخش باشد.

علائم افسردگی پس از زایمان چیست

موارد زیر ممکن است خطر ابتلا به افسردگی پس از زایمان را افزایش دهد:

 

  • ترومای گذشته
  • نوسانات هورمونی
  • تشخیص قبلی یا سابقه خانوادگی افسردگی یا اختلال دوقطبی
  • استرس جسمی و روحی هنگام زایمان و مراقبت از کودک
  • استرس بیشتر در محل کار یا خانه
  • مشکل در خوابیدن
  • احساس غرق شدن
  • احساس غیرجذاب بودن
  • احساس نیاز به یک پدر و مادر کامل اما احساس ناتوانی در رسیدن به این هدف
  • نداشتن وقت آزاد
  • داشتن مشکلات تغذیه با شیر مادر
  • داشتن اختلال مصرف مواد
  • بچه دار شدن با نیازهای خاص
  • داشتن حاملگی ناخواسته
  • سن کمتر از 20 سال
  • عدم حمایت خانواده و دوستان
  • داشتن عوارض حین زایمان
  • نیاز به گذراندن وقت نوزاد در بیمارستان
  • تجربه زایمان زودرس
  • بچه دار شدن با وزن کم هنگام تولد
  • عوامل اجتماعی
  • مادران نوجوان و زنانی که در فقر هستند میزان بیشتری از افسردگی پس از زایمان دارند. به احتمال زیاد استرس اضافی که این گروه از زنان هنگام ورود به مادری تجربه می کنند عوامل دیگر را تشدید می کند و منجر به افزایش خطر افسردگی پس از زایمان می شود. 
  • تاریخ پزشکی و ژنتیک: درست مانند افسردگی سنتی ، یک مولفه ژنتیکی وجود دارد و زنانی که سابقه خانوادگی افسردگی دارند یا افسردگی پس از زایمان در معرض خطر بالایی برای مبارزه با این بیماری هستند. به طور مشابه ، زنانی که در گذشته از افسردگی رنج می بردند ، احتمال بیشتری برای مبارزه بعد از زایمان دارند و همچنین زنانی که با چرخه قاعدگی منظم خود دچار اختلال نقص پیش از قاعدگی (PMDD) می شوند. PMDD یک شکل شدید PMS و نشان دهنده واکنش شیمیایی مغز زنان به نوسانات هورمونی است.

تشخیص افسردگی پس از زایمان

درمان افسردگی بدون دارو

افسردگی پس از زایمان چگونه تشخیص داده می شود

پزشک یا روانشناس معمولاً تشخیص می دهد که مادر مبتلا به این بیماری است. افسردگی پس از زایمان بر اساس علائم او گاهی اوقات خود مادر متوجه علائم می شود. در مواقع دیگر ، شریک ، همسر ، عضو خانواده یا دوست مورد نظر متوجه علائم می شوند. کمبود اشتها می تواند نشانه افسردگی باشد ، اما برخی موارد بسیاری از مادران شیرده ، گرسنه باشند یا نه ، باید به طور منظم غذا بخورند. پزشک شما به جای این که بپرسد "اشتها دارید؟" ، ممکن است بپرسد "آیا غذا می خورید اما از طعم غذا لذت نمی برید؟" به اشتراک گذاشتن جزئیات در مورد فراوانی و ماهیت علائم ، سایر نگرانی های مربوط به سلامت روانی و جسمی شما در مورد اینکه چه چیزی به افسردگی شما کمک می کند و چه چیزی آن را بدتر می کند ، می تواند برای پزشک مفید باشد.

مطلب مرتبط: درمان افسردگی بعد از زایمان با چه روش هایی انجام می شود؟

چگونه می توانم با افسردگی پس از زایمان مقابله کنم


کارهای زیادی وجود دارد که می توانید برای مقابله با افسردگی پس از زایمان انجام دهید - این چیزی نیست که شما از آن رنج ببرید. اگر فکر می کنید در حال مبارزه هستید ، اولین قدم این است که در مورد نگرانی های خود با پزشک خود صحبت کنید. آنها سؤالات دقیق تری از شما خواهند پرسید تا ببینند آیا تشخیص افسردگی پس از زایمان برای شما مناسب است یا خیر. برخی از زنان می توانند با تعدیل شیوه زندگی ساده با افسردگی پس از زایمان خود مبارزه کنند - برخی دیگر از زنان نیاز به مداخله پزشکی جامع تری دارند. صرف نظر از این ، مهم است که به خاطر داشته باشید که افسردگی پس از زایمان ، در اصل ، یک مسئله شیمیایی است - و اگر شما قادر به بهبود علائم خود بدون حمایت پزشکی نیستید ، این یک شکست شخصی نیست. افسردگی پس از زایمان یک رابطه پیچیده از عوامل متعدد است و درمان افسردگی پس از زایمان نیز به همان اندازه پیچیده است. در اینجا مواردی وجود دارد که می توانید برای مبارزه با بیماری و بازگشت به سلامتی انجام دهید.

چگونه می توانم به همسرم کمک کنم

اگر شما شریک زنی هستید که از PPD رنج می برد ، می توانید با تشویق او برای درخواست کمک از یک متخصص پزشکی به او کمک کنید. هدف شما باید این باشد که استرس و اضطراب او را به هر نحوی که می توانید کاهش دهید و در عین حال به سلامت روانی خود نیز توجه داشته باشید. به عهده گرفتن مسئولیت های اضافی می تواند کمک کننده باشد - هر چیزی که به او اجازه می دهد زمان بیشتری برای خواب اختصاص دهد."وقتی نوزاد تازه متولد می شود دشوار است ، اما اگر بتوانید برای تغذیه یک شبه برنامه ریزی کنید تا مطمئن شوید که مادر می تواند به اندازه کافی بخوابد ، این می تواند راهی برای محافظت در برابر برخی از این اختلالات خلقی باشد."

چگونه به همسر خود در افسردگی پس از زایمان کمک کنم

در اینجا چند راه برای کمک به احساس بهتر وجود دارد:

به شریک یا عزیزان خود بگویید که احساس خوبی ندارید و برای مراقبت از نوزاد و کارهای روزانه به کمک بیشتری نیاز دارید.
مواظب خود باشید: بخوابید، حمام کنید (مگر اینکه سزارین شده باشید)، بیرون بروید تا ذهن خود را پاک کنید، خود را سرگرم کنید. 
فعالیت هایی را با کودک خود انجام دهید: پیاده روی در فضای باز، تماس پوست به پوست و غیره. اگر بعد از چند هفته همچنان احساس ناراحتی یا غرق در اتفاقات می‌کنید یا علاقه کمی به کودک خود نشان می‌دهید، احتمالاً دیگر از افسردگی پس از زایمان (یا پس از زایمان) رنج نمی‌برید.مطالعات نشان می دهد که افسردگی پس از زایمان (افسردگی اساسی) حدود 7 درصد از مادران را در سه ماه اول پس از زایمان تحت تاثیر قرار می دهد. با این حال، می تواند تا 19 درصد از زنان مبتلا به افسردگی خفیف را تحت تاثیر قرار دهد. مطالعات نشان می دهد که میزان افسردگی پس از زایمان به طور کلی سه ماه پس از زایمان بیشتر است و پس از آن به تدریج کاهش می یابد.

عوامل خطر و پیامدهای افسردگی پس از زایمان

زنانی که در گذشته یا در دوران بارداری از افسردگی یا اضطراب رنج می بردند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی پس از زایمان هستند. سایر عوامل خطر شناسایی شده اند، به عنوان مثال:

اخیراً رویدادهای استرس زا را تجربه کرده اید (مانند جابجایی، استرس مالی)؛
از نظر اجتماعی حمایت ضعیفی داشته باشند.
نشان دادن عزت نفس پایین؛
رضایت زناشویی کمتری دارند.
بر خلاف بچه بلوز، افسردگی پس از زایمان جدی تر است. در شدیدترین موارد، نه تنها می تواند به مادر آسیب برساند، بلکه در ایجاد پیوند بین او و نوزادش اختلال ایجاد می کند و از تعامل او با او می کاهد. رشد شناختی، اجتماعی و عاطفی فرزند او حتی می تواند تحت تأثیر قرار گیرد.

از آنجایی که درمان با تشخیص زودهنگام افسردگی پس از زایمان مؤثرتر است، مادری که فکر می‌کند به آن مبتلا است باید به دنبال حمایت باشد. این به او کمک می کند تا دوباره لبخند بزند و از کودکش نهایت لذت را ببرد. پدر و سایر بستگان مادر افسرده باید مطمئن شوند که او کمکی را که نیاز دارد دریافت می کند.


نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید