افسردگی چیست؟_با علائم افسردگی و عوارض افسردگی آشنا شویم
افسردگی چیست؟_با علائم افسردگی و عوارض افسردگی آشنا شویم ٠٢١٨٨٣٧٧٨١٦
 راههای مبارزه با افسردگی شدید_چگونه با افسردگی مبارزه کنیم روانشناسی شخصیت

راههای مبارزه با افسردگی شدید_چگونه با افسردگی مبارزه کنیم

مبارزه با افسردگی

همه ی ما در زندگی ممکن است درگیر اتفاقاتی شویم که غم یا استرس و نگرانی و دلهره های شدیدی را در ما بوجود بیاورد. حتی موفق ترین انسان ها که از لحاظ مالی، خانوادگی، اجتماعی و غیره بهترین شرایط را دارند، بازهم فراز و نشیب هایی را تجربه کرده اند که باعث شده درگیر احساس شکست، ناامیدی و یاس شدید شده اند و مدتی از زندگی خود را با این احساسات دست و پنجه نرم کرده اند. درنتیجه افسردگی، اختلالی است که برای هر فردی ممکن است پیش بیاید و فرد باید بداند که افسردگی قابل درمان است و کافیست راهکارهای مبارزه با افسردگی را بیاموزد و آنها را به کار بگیرد. در غیر اینصورت می توان گفت که متاسفانه اختلال افسردگی ممکن است عوارض جسمی نیز روی فرد ایجاد کند. امروزه افسردگی به اختلالی شایع تبدیل شده است و تعداد افراد بسیاری آن را تجربه می کنند.
همانطور که می دانیم افسردگی اختلالی است که فرد افسرده احساس پوچی و بی ارزشی می کند و از زندگی و شرایط خود کاملا نارضایتی دارد و با نامیدی و کاملا بی انگیزه زندگی می کند و رفتارهای پرخاشگرانه و خشونت آمیز از خود نشان می دهد و همچنین مدام در حال سرزنش خود است و احساس گناه می کند و در نهایت برای خلاص شدن از این افکار به خودکشی فکر می کند.

تمرین های مقابله با افسردگی

به افسردگی خود فکر نکنید

اینکه دائم بخواهید به افسردگی خود فکر کنید و روی آن تمرکز کنید هیچ وقت نمی توانید آن را شکست بدهید و کم کم به جای اینکه بهتر شوید، به این نتیجه می رسید که چون افسرده هستم پس از پس انجام تمرینات برنمی آیم و خود را رها می کنید و دیگر نمی توانید افسردگی را از بین ببرید. درباره درمان افسردگی بیشتر بدانید: درمان افسردگی بدون دارو

از لحظه ای که تصمیم می گیرید خود را درمان کنید، سعی کنید رفتارهای جدیدی بیاموزید. حالات قبلی را کنار بگذارید. سکوت های مداوم، ایراد گرفتن از همه چیز، خشونت و پرخاشگری و تندی کردن با دیگران را کم کم کنترل کنید واین را بدانید تا خودتان نخواهید و تصمیم نگیرید، هیچ فردی حتی بهترین مشاور نیز نمی تواند شما را نجات دهد. پس تصمیم بگیرید که هم از لحاظ اخلاقی و هم رفتاری تغییر کنید عادات قبلی هنگام صحبت کردن، راه رفتن، بیرون رفتن و غیره را که نشانه های حالات افسردگی را داشتند کنار بگذارید. مثلا اگر خمیده و بی انگیزه راه می رفتید، سعی کنید دیگر صاف و محکم راه بروید و تلاش کنید که احساس شادی و رضایت از زندگی را بروز دهید نه ناامیدی و نارضایتی.

چگونه با افسردگی مبارزه کنیم

برای رهایی از افسردگی ورزش کنید

برنامه ای روزانه برای خود ترتیب دهید که طی آن چند دقیقه را به ورزش اختصاص دهید. ورزش جریان خون را در بدن تنظیم می کند و احساس شادابی برای فرد بوجود می آورد. فرد افسرده بدون اینکه متوجه شود با ورزش کردن می تواند حال روحی خود را بهتر کند. اگر بتوانید به باشگاه بروید قطعا نسبت به ورزش در خانه، نتیجه بهتری خواهید گرفت. چون محیط باشگاه و رفت و آمد آن باعث می شود شما چند ساعت از خانه دور باشید و در جامعه قرار بگرید و افراد دیگری را ببینید و ممکن است تعاملات با دیگران را آغاز کنید و از تنهایی و انزوا خارج شوید. اگر تمایلی به ورزش در باشگاه ندارید در خانه موزیک بگذارید نرمش کنید یا برقصید.

به بهبود ظاهر خود و محیط اطراف خود بپردازید

اگر هنگام بیرون رفتن، به ظاهر خود نمی پرداختید یا حتی خود را در آینه نگاه نمی کردید از این به بعد وقت بیشتری برای آماده شدن و مرتب کردن ظاهر خود بگذارید. همینکه سعی کنید برای زیبایی خود و محیط اطراف وقت بگذارید، کم کم در روحیه تان تاثیر مثبت خواهد گذاشت. مثلا اینکه می توانید دکوراسیون اتاق خود را تغییر دهید یا اینکه کمدهای خود را مرتب کنید. برای زیبایی به سالن های زیبایی بروید و با تغییرات روی موها و صورت خود، رضایتتان از خود را افزایش دهید. وقتی با این روشها زمانی را صرف خود می کنید خودبخود احساس مهم بودن می کنید و  پی می برید که برای خودتان شخص مهمی هستید و دیگر آن احساس پوچی و نارضایتی را ندارید و کم کم احساس اعتماد به نفس را در خود ایجاد می کنید.

از صحبت کردن و مشاوره کمک بگیرید

افسردگی معمولا سکوت و انزوا و اجتناب از صحبت کردن را بهمراه دارد. اما برای مقابله با افسردگی، شخص باید سعی کند که درباره ناراحتی ها و ناامیدی هایش صحبت کند. با هرکسی که احساس راحتی می کند و به او اعتماد دارد، باید سعی کند حرف بزند و یا با یک مشاور صحبت کند. سکوت کردن و صحبت نکردن مساوی است با تلاش نکردن. هر اقدام دیگری برای ایجاد آرامش در این افراد ممکن است بدون صحبت کردن، هیچ نتیجه ای برایشان نداشته باشد.

برای شکست دادن افسردگی، یک کار مورد علاقه تان را دنبال کنید

هر کار، هنر یا حرفه ای که به آن علاقه دارید، به دنبال آن بروید و در کلاس های آموزشی آن شرکت کنید و اگر به حرفه ای تسلط دارید، در آن مشغول به کار شوید. وقتی وارد محیط آموزشی یا محیط کار شوید، خود به خود افکار مزاحمی که طی روز مغز شما را درگیر می کند، کمتر سراغتان می آید و به جای آن احساس مهم بودن و ارزشمندی در ذهنیت شما رشد می کند. اینکه احساس مسئولیت کنید که چیزی را بخواهید یاد بگیرید یا کاری را بخواهید در تایم مشخصی انجام دهید، نیاز به تمرکز زیادی دارد که باعث می شود ذهن شما به افکار دیگری نپردازد و فقط روی آن مسئولیت تمرکز کند.

راههای مبارزه با افسردگی شدید

به تغذیه و خواب خود اهمیت بدهید

معمولا افراد افسرده، تمایل زیادی به خواب دارند که باید این عادت را در همان قدمهای اول کنار بگذارند و زمان خواب طولانی را با کارهایی که حال خوبی برایشان می سازد، جایگزین کنند. مثلا می توانند صبح کمی زودتر از قبل بیدار شوند و موسیقی ای که دوست دارند را گوش بدهند یا برای پیاده روی به بیرون ازخانه بروند سپس صبحانه ای مغذی بخورند و ...
این برنامه ریزی خواب و تغذیه در سلامت جسمی افراد تاثیر مثبت گذاشته و همزمان حالات روحی بهتری نیز برایشان ایجاد خواهد کرد.

سعی کنید برای خودتان شادی ایجاد کنید

خنده کارسازترین راه حل برای افراد افسرده است. پس خودتان باید سعی کنید بخندید و دنبال هرچه که باعث شادی شما می شود بروید. مثلا فیلم های کمدی و طنز، شرکت در نمایش های کمدی یا معاشرت با افراد شاد و خنده رو قطعا می تواند حال شما را بهتر کند.


نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید