الگوی ارتباطی سالم چیست و چگونه در رابطه الگوی رفتاری سالم داشته باشیم

رابطه عاطفی سالم

الگوی ارتباطی سالم به این صورت است که فردی که محترمانه و جراتمندانه رفتار می کند، می تواند یک رابطه سالم ایجاد کند. برای توضیح بیشتر، یک سری باید ها و شرایط وجود دارد که اینها به هم متصل هستند و در کنارهم یک رابطه عاطفی سالم را می سازند. عشق سالم | ابعاد عشق و رابطه عاشقانه سالم از دیدگاه روانشناسی را مطالعه نمایید
شرط اول :
اولین معیار، عزت نفس است . فردی که عزت نفس دارد هرگز از عباراتی مثل تو باعث شدی، تو ایراد داری، رفتار تو اشتباه است، تو مقصری و ... استفاده نمی کند. چون همانطور که در مطلب عزت نفس گفتیم، از ویژگی های عزت نفس این است که فرد این باور را دارد که : من شخص محترمی هستم و همینطور تو فرد محترمی هستی و همانطور که من لایق احترام هستم تو هم لایق احترام هستی . پس هرگز فردی که عزت نفس دارد به همسر یا پارتنر خود از بالا نگاه نمی کند. 
شرط دوم: دوم رفتار جراتمندانه است. فردی که عزت نفس دارد هر چه نیاز دارد را با رفتار قاطعانه مطرح می کند. به طور کاملا دقیق و واضح و روشن، بدون ابهام به طرف مقابل خواسته خود را مطرح می کند. مطلب رفتار جراتمندانه چیست برای شما بسیار مفید خواهد بود.

الگوی ارتباطی سالم

شرط سوم: او با رفتار درست خود، ثابت می کند که برای رابطه ارزش و اهمیت قائل است و همسر خود را دوست دارد. پس اگر همه این شرایط را به صورت یک چرخه در نظر بگیریم می بینیم الگوی ارتباطی سالم در نهایت برمی گردد به عزت نفس هر دو طرف و وقتی در یک رابطه دو طرف دارای حرمت نفس هستند و خودشان را دوست دارند، قطعا می توانند به راحتی دوست داشتنشان و میل و علاقه به ادامه رابطه را بروز دهند و همچنین برای برطرف کردن نیازهای خود و نیازهای طرف مقابل تلاش کنند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت