مشاوره خانواده چیست؟_مشاوره خانواده چگونه به رابطه سالم اعضای خانواده کمک می کند؟
مشاوره خانواده چیست؟_مشاوره خانواده چگونه به رابطه سالم اعضای خانواده کمک می کند؟ ٠٢١٨٨٣٧٧٨١٦
چگونه ارتباط ضعیف به استرس منجر می‌شود_چه چیزهایی رابطه را تضعیف می کند؟ روانشناسی رابطه

چگونه ارتباط ضعیف به استرس منجر می‌شود_چه چیزهایی رابطه را تضعیف می کند؟

بیشتر آنچه می‌تواند باعث ایجاد رابطه استرس زا یا کاهش دهنده استرس شود، نوع ارتباطی است که رابطه را حفظ می‌کند. ارتباطات سالم می‌تواند ما را در برابر تقریباً هر طوفانی مقاوم سازد و می‌تواند همه چیز را به‌طور مرتب پیش ببرد. اگر ارتباط باز و واضح باشد، مشکلات به‌سرعت و به‌راحتی بر طرف می‌شوند و رابطه ادامه می‌یابد. وقتی ارتباط سالم نباشد، مشکلات کوچک می‌توانند به مشکلات بزرگ‌تری تبدیل شوند و نارضایتی می‌تواند رشد کند. در اینجا انواع ارتباطات ناسالم برای جلوگیری از به وجود آمدن آنها و عدم ایجاد استرس ارائه شده است. همچنین می‌توانید روش‌های سالم‌تری برای برقراری ارتباط در روابط خود پیدا کنید. مطلب پیشنهادی : درمان اضطراب | راهکارهای کنترل اضطراب

چه چیزی باعث ایجاد ارتباطات ضعیف می‌شود

گوش ندادن: اشکال مختلفی از گوش دادن ضعیف وجود دارد و همه آنها به‌نوعی به متلاشی شدن روابط منجر می‌شوند. همیشه یک شنونده تنبل وجود دارد که واقعاً توجهی به صحبت‌های فرد مقابل ندارد، اما مؤدبانه می‌گوید، "اوه ... اوه ..." این نوع شنوایی ضررهای خفیفی دارد، اما می‌تواند به یک رابطه یک طرفه یا مزمن آسیب برساند و وقتی یکی از زوجین به این نتیجه برسد که بخش اعظم آنچه می‌گوید شنیده نمی‌شود. این باعث می‌شود فرد احساس کم ارزش بودن داشته باشد. نوعی از شنوایی ضعیف که آسیب بیشتری ایجاد می‌کند زمانی است که مکالمه مهمی در جریان است و فرد مقابل منتظر نوبت است تا صحبت‌های خود را بکند و به گفته‌های طرف مقابل گوش فرا نمی‌دهد.

این وضعیتی را ایجاد می‌کند که گوش دادن واقعاً اتفاق نمی‌افتد، بنابراین درک نمی‌تواند صورت گیرد. این مشکل زمان هر دو طرف را هدر می‌دهد و هنگام به اشتراک گذاشتن جزئیات شخصی، آنها را به یکدیگر نزدیک نمی‌کند و هنگامی که بحث مهم انجام می‌شود، به جمع بندی نمی‌رسد. شاید بیشترین صدمه شنوایی ضعیف وقتی باشد که یک نفر به‌سادگی از گوش دادن یا حتی سعی در درک طرف مقابل خودداری می‌کند. این اتفاق خیلی اوقات رخ می‌دهد و بیشتر اوقات وضعیت خطرناکی ایجاد می‌کند.

چگونه از یک رابطه سمی خارج شویم

 چگونه استرس ایجاد می‌کند: این می‌تواند به این معنی باشد که شریک زندگی احساس کند که وقت خود هدر داده است و احساس ناامیدی در رابطه می‌کند.

جایگزین: سعی کنید در وهله اول و مهم‌تر از همه هنگام ارتباط حاضر باشید. از استراتژی‌های گوش دادن فعال استفاده کنید مانند با تکرار آنچه شخص مقابل گفته است نشان دهید که وی را می‌فهمید. سعی کنید احساساتش را تأیید کنید و مطمئن باشید به همان اندازه که می‌خواهید شنیده شوید، واقعاً گوش می‌دهید این تلاش ارزشش را دارد.

 

ارتباطات منفعلانه و پرخاشگرانه

این شکل از ارتباطات می‌تواند خود را از بسیاری جهات نیز نشان دهد. یکی از شرکا می‌تواند با توافق به انجام کاری و پس از آن "فراموش کردن " یا موافق بودن سوری، طرف مقابل را تضعیف کند. پرخاشگری منفعل همچنین می‌تواند خود را با اختلاف نظر مداوم در مورد مسائل کوچک، به‌ویژه در مقابل دیگران نشان دهد.

چگونه استرس ایجاد می‌کند: این تا حدودی می‌تواند استرس زا باشد زیرا پرداختن به پرخاشگری منفعلانه دشوار است. می‌توان آن را به‌راحتی انکار کرد و یک وضعیت "چراغ خاموش " ایجاد کرد. همچنین می‌تواند استرس با درجه کم ایجاد کند تا احساس کنید در حال برقراری ارتباط با شخصی هستید که شما را درک نمی‌کند و آنچه می‌گوید را فراموش می‌کند و یا به‌سادگی به آن اهمیتی نمی‌دهد.

 

جایگزین: باز هم، گوش دادن فعال می‌تواند به اینجا کمک کند. همچنین ارتباط مستقیم می‌تواند مفید باشد که در صورت عدم توافق یا وجود مشکل، مستقیماً در مورد آن بحث کنید. استفاده از "پیام رسان‌های اینترنتی " می‌تواند به دیگران کمک کند تا شما را درک کنند. این ممکن است یک مشکل فعلی به نظر برسد اما در واقع از نزاع بلند مدت از طریق رفع مشکل در وهله اول جلوگیری کند.

پیشنهاد: مدیریت استرس | مدیریت استرس برای یک خانواده سالم

ارتباط تهاجمی

ارتباط تهاجمی شامل ارتباطات کاملاً خصمانه‌ای، از جمله انتقاد و حتی داد زدن است. این کار شخص مقابل را به‌شدت آزرده می‌کند و باعث می‌شود افراد احساس دفاعی کنند و هیچ حجابی بر سر نزاع آشکار نگذارند.

چگونه استرس ایجاد می‌کند: هیچ‌گاه احساس نمی‌شود که مورد حمله قرار بگیرید. افرادی که از تاکتیک‌های ارتباطی پرخاشگرانه استفاده می‌کنند بیشتر از قدرت و پیروزی به‌جای رسیدن به تفاهم علاقه دارند. این درگیری را به سطح جدیدی سوق می‌دهد و درک متقابل را ناپدید می‌کند.

جایگزین: مورد حمله قرار گرفتن هیچ‌گاه حس خوبی به فرد نمی‌دهد، وقت آن است که آن را متوقف کنید و سعی کنید بفهمید با چه کسی صحبت می‌کنید، ممکن است زمان آن رسیده باشد که فاصله بگیرید و در صورت لزوم از تکنیک‌های ارتباطی استفاده کنید. تعیین مرزها یک ضرورت است.


نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  1. باقری
    باقری

    سلام خانم دکتر، میشه ترس از تنهایی رو برامون توضیح بدید با اینکه روابط بسیاری دوروبرم هست اما ترس از تنهایی امانم رو بریده.

    1. مدیر سایت
      مدیر سایت

      پناه بردن به روابط از ترس تنهایی، مانند اختاپوس است یعنی یک جایی یک کوسه ای پیدا میکنیم که فکر میکنیم دوستمان داره و خودمون رو در اختیار اون قرار می دیم تا حسابی از ما استفاده کنه . بعبارتی تا می تواند از ما مصرف کنه. انگار مانند اختاپوس خودمونو تکه تکه می کنیم برای زندگی. بهتر بگم برای کوسه های زندگیمون ... بسیاری از افراد هستند که از ترس از تنهایی به روابط ترغیب می شوند و وارد رابطه ای می شوند با اینکه ایرادات را می بینند گوش هایشان را می بندند و گویا به هر خفتی تن می دهند تا اینکه توی روابط باقی بمانند گاهی افراد از ترس تنهایی یک فرزند هم برای خودشون میارن و آن فرزند میشه وابستگی که یک لحظه آروم و قرار ندارن و مدام به شدت مایه می ذارن گویا یک ذره از وجودتان دیگر برای خودشان باقی نمی ماند و چقدر آسیب زا هست شما فرزندی بیاورید برای پر کردن تنهایی های خودتان حتی ممکن است بسیاری از شماها در اطرافتان افراد بیشماری را دیده باشید به محض تمام شدن رابطه ی دراز مدت، وارد رابطه دیگری می شوند و یا افرادی که برای حفظ رابطه به ذلت و خواری تن می دهند و به شدت می خواهند با چنگ و دندون رابطه را حفظ کنند ماهیت همه این روابط ترس از تنهایی است  

سوال خود را از ما بپرسید