روانشناسی کودک چیست؟_کشف و پرورش استعدادهای کودکان
روانشناسی کودک چیست؟_کشف و پرورش استعدادهای کودکان ٠٢١٨٨٣٧٧٨١٦
روانشناسی نوزاد_شناخت رفتارهای نوزاد جهت رفتار بهتر والدین روانشناسی کودک و نوجوان

روانشناسی نوزاد_شناخت رفتارهای نوزاد جهت رفتار بهتر والدین

 روانشناسی نوزاد تازه متولد شده

گریه کردن تنها ابزار ارتباطی نوزاد با والدین می باشد. روانشناسی نوزاد شما را به لمس کردن نوزادتان تشویق می کند. تماس بدنی و لمس نوزاد نه تنها او را آرام می کند بلکه در صورت بیمار بودن نوزاد به سرعت بهبودی او نیز کمک میکند. نوزاد تازه متولد شده تان تمام وقت شما را می گیرد. شما ممکن است به خاطر گریه های نوزادتان نتوانید بخوابید و مشکلات شما به عنوان یک مادر در یک و یا دو هفته تمام نشود. حوصله نداشتن و خستگی را معمولا مادران در هفته های اول و یا ماه های اول بارداری تجربه می کنند و شما اکنون نتیجه و رهاورد سختیهای بارداری خود را در آغوش داريد. به روانشناسی نوزاد خود آگاه باشید تا بتوانید به بهترین نحو پاسخگوی نیاز فرزند خود باشید.

 

روانشناسی نوزاد

 

سوالاتی که در روانشناس نوزاد مطرح میشود چیست؟

برای شناخت حالات و رفتارها و روانشناسی نوزاد سوالاتی مطرح می شود. والدین با آگاهی از جواب های این سوالات فرزند خود را بهتر شناخته و رشد کودک خود را مدیریت ميکنند.  از جمله این سوالات به شرح زیر است :

 

وزن اولیه نوزاد

در هفته های اولیه نوزاد شما روزی 30 گرم وزن اضافه می کند. و در هفته های دوم حدود 240 گرم به وزن او اضافه خواهد شد. اگر فرزند شما تا انتهای هفته اول 3 کیلوگرم وزن اضافه کرد پس تا پایان هفته دوم ممکن است وزن او به 3 کیلو و 400 گرم برسد. البته این نکته قابل توجه باشد که در صورت مشاهده وزن پایین و اگر نوزاد وزن نرمال خود را سپری نکرد به پزشک مراجعه شود.

 

وزن نوزاد روانشناسی نوزاد

مطلب پیشنهادی : روانشناسی کودک چیست

یادگیری نوزاد

در روانشناسی نوزاد، نوزاد شما در هفته های اول واکنش هایی از خودشان بروز می دهند که نشان دهنده سطح یادگیری آنها میتواند باشد. برای مثال : اگر نوزاد خود را نوازش کنید در جهت دست شما می چرخد، با لمس کف پای او متوجه می شوید انگشتانش را جمع می کند، با قرار دادن پای او در سطحی صاف او عکس العملی شبیه راه رفتن از خود نشان می دهد، پلک او به نور های خیره کننده  واکنش نشان داده و این واکنش تا آخر عمر با او باقی می ماند، نوزاد شما اشیایی که در نزدیکی او قرار دارند را با چشم دنبال میکند.

 

یادگیری نوزاد

 

روش برقراری ارتباط نوزاد با والدین

نوزادان برای ارتباط با والدین خود گریه می کنند. ممکن است صداهایی برای نوزاد شما ترسناک باشد بنا براین شما نباید از گریه کردن های فرزند خود بترسيد. نوزاد شما بوسیله این ابزار به شما نارضایتی و یا خواسته های خود را مطرح می کند و به شما هشدار می دهد که نیاز به مراقبت بیشتری دارد.

 

گریه نوزاد

 

لبخند زدن نوزاد

نوزاد شما ممکن است در هفته های اول با خیره شدن به چشمان شما سرش را بدزدد و لبخند بزند و یا با نگاه کردن به حرکات شما لبخند بزند. این لبخند ها جدی و هدف دار نبوده و به خاطر شیرین کاری های شما برای فرزندتان نیست. ممکن است بدلیل تحریک و انقباض عضلات صورت فرزندتان باشد.

 

لبخند نوزاد ، روانشناسی نوزاد 

 

مراقبت و نیازهای نوزاد

در هفته های اول تولد باید پوشک نوزاد مداوم عوض شود. از لباسهایی برای نوزاد استفاده کنید که راحت تعویض می شوند. در هفته های اول شما به 10 تا 12 عدد پوشک در روز نیاز دارید.  نوزاد شما فقط به پوشک نیاز ندارد او به آغوش شما نیاز دارد پس میتوانید برای فرزند خود اغوشى یا کوله پشتی تهیه کنيد. در صورت استفاده از کريير از استاندارد بودن انحناى آن اطمینان حاصل کنید. نوزاد خود را به مدت طولانی در کريير قرار ندهید، در صورت نیاز به پستانک از سایز کوچک آن استفاده کنید.لیستی از نیازهای نوزاد آماده کرده و آنها را تهیه کنید.

 

نیازهای نوزاد

 

بغل کردن نوزاد

گريه کردن ابزار ارتباطی نوزاد با والدین است. ولی در روانشناسی نوزاد این نکته مطرح می شود که شما میتوانید با لمس کردن و بغل کردن نوزاد خود با بهترین شیوه با او ارتباط برقرار کنید. تماس بدنی با کودک علاوه بر آرام کردن او می تواند در مواقع بیماری، بهبودی او را تسریع نماید.

 

بغل کردن نوزاد

 

مقدار خواب نوزاد

زمان مشخصی برای خواب نوزاد شما تعیین نشده و هفته های اول تولد کودک شما 16 تا 20 ساعت می خوابد. هر سه چهار بار نوزاد بیدار شده و اگر نوزاد شما ساعات زیادی را بخوابد در طول روز گرسنه تر می شود و به وعده های غذایی بیشتری نیاز خواهد داشت.

 

خواب نوزاد

 

دلایل گریه نوزاد

گریه کردن نوزاد شما چیز ترسناکى نیست. اگر نوزادتان زیاد گریه می کند، شاید گرسنه است. شاید باد گلو دارد و یا بهتر است پوشکش را چک کنید و به شیوه های آرامش بخش مثل بغل کردن نوزادتان را آرام کنيد.


نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  1. مهدی شیخی
    مهدی شیخی

    سلام. نوزاد ۱۴ ماهه بنده وقتی زمین میخوره چند بار سرش رو زمین میکوبه، بیشتر اوقات به خودش سرش ضربه میزنه، دلیل این کاراش چی میتونه باشه؟

    1. مدیر سایت
      مدیر سایت

      سلام وقت بخیر حتما حتما از روانپزشك متخصص كودكان وقت بگيريد تا از نظر اوتيسم ویزیت شود اگر تمایل داشتید با مطب ما تماس بگیرید . روزهای چهارشنبه و پنجشنبه متخصص روانپزشک در مرکز مشاوره ما حضور دارند. مطلب روانپزشک خوب را نیز به شما پیشنهاد می کنم.

سوال خود را از ما بپرسید