اعتیاد ، انواع آن و علائم مختلف_علائم و وابستگی های مواد مخدر
اعتیاد ، انواع آن و علائم مختلف_علائم و وابستگی های مواد مخدر ٠٢١٨٨٣٧٧٨١٦
درمان اعتیاد_مشاوره اعتیاد روانشناسی اعتیاد

درمان اعتیاد_مشاوره اعتیاد

اهداف درمان اعتیاد

یکی از مهم ترین اهداف ترک اعتیاد، داشتن سبک زندگی سالم و تغییراتی در جهانبینی فرد می باشد. برای کسانی که دچار اعتیاد هستند رسیدن به یک زندگی سالم نیازمند داشتن برنامه های درمانی در دراز مدت می باشد. برنامه هایی که برای درمان فرد درگیر اعتیاد وجود دارند شامل دارودرمانی، روان درمانی و درمان های مکمل دیگر می باشند؛ در ادامه به شرح آنها می پردازیم.

جهت رزرو جلسات مشاوره اعتیاد و درمان اعتیاد خود یا اطرافیان خود توسط خانم ثریا علی پور، می توانید هرروز از ساعت 10 تا 20 با مرکز مشاوره ما تماس بگیرید.

درمان دارویی اعتیاد

عوامل زیادی می توانند باعث ابتلای فرد به اعتیاد شوند؛ عواملی از قبیل افسردگی، اضطراب، اختلالات شخصیتی و همچنین وابستگی جسمانی که ممکن است فرد به مصرف مواد مخدر پیدا کند. بنابراین استفاده از دارو درمانی بخصوص در اوایل ترک اعتیاد از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد. در دنیای امروز داروهای زیادی برای کاهش دادن به علائم خماری و کاهش وسوسه وجود دارد. با وجود این دارو ها کار بسیار راحت تر از گذشته می شود. از نظر روانشناسی اعتیاد نیز مشکلات روانی فرد مبتلا به اعتیاد نیز تائید می شود و لزوم مصرف داروهای روانشناسی اینجا مشخص می شود.

 

درمان اعتیاد

پیشنهاد: شغل روانشناسی را بیشتر بشناسید

روانشناسی و روان درمانی اعتیاد

همان گونه که ذکر شد در شروع پروسه ترک اعتیاد دارو درمانی نقش بسزایی را دارد. باید متذکر شد اگر به دنبال تداوم درمان و جلوگیری از لغزش و عود مجدد می باشیم باید به دنبال روان درمانی اعتیاد باشیم. در واقع روان درمانی باعث بهبود یافتن پروسه ترک اعتیاد می شود و باعث می شود که احتمال بازگشت فرد به اعتیاد و مصرف مجدد کمتر شود. در روان درمانی اعتیاد حمایت های درمانگر و بکارگیری شیوه های درمانی متناسب مهمترین بخش می باشند.

شواهد نشان می دهد که سوء مصرف کنندگان مواد مخدر بجز اعتیاد از اختلالات روانشناختی از قبیل افسردگی، اختلالات دو قطبی ، اختلالات شخصیتی و اختلالات اضطرابی رنج می برند. از این رو درمان این اختلالات روانی خود میتواند موجب تغییر در رفتارهای سوء مصرف مواد شود.

یکی از مهمترین بخش های درمان اعتیاد شناخت طرحواره های ناسازگار و سبکهای مقابله ای بیمار و اصلاح آنها در دوران درمان و جلسات مشاوره اعتیاد می باشد.

از دیگر ضعف های افراد مبتلا به اعتیاد می توان به پایین بودن مهارتهای زندگی اشاره کرد. همین ضعف ها نقش مهمی در ابتلای فرد به اعتیاد و مصرف مداوم آن دارند. در جلسات مشاوره اعتیاد که فرد مبتلا در آن شرکت می کند، می توان مهارتهایی از قبیل تصمیم گیری موثر، حل مساله، ارتباط موثر، کنترل خشم، کنترل هیجانات، قدرت نه گفتن، رفتار جرات مندانه و... را بیاموزد. این مهارت ها باعث تغییر سبک زندگی مبتلایان به اعتیاد می شود.

 

درمان اعتیاد

روش های نوین بهبود روند درمان اعتیاد

در دنیای امروز روش های نوینی از قبیل نوروفیدبک و بیوفیدبک برای بهبود روند درمان اعتیاد وجود دارد. این این روش ها تاثیرات بسزایی در توانبخشی به کارکرد های ذهنی،  کاهش اضطراب و عوامل آن، کاهش استرس و کاهش وسوسه را دارند. طبق تحقیقات انجام شده می توان به این نتیجه رسید که روشهایی از قبیل نوروفیدبک در پروسه ی درمان اعتیاد تاثیر بسزایی دارند و باعث کاهش وسوسه در فرد و بهبود روند درمان اعتیاد می شوند.

امروزه مکان ها و مراکزی برای ترک اعتیاد از جمله مراکز درمان سوء مصرف مواد، جمعیت احیای انسانی کنگره 60، گروه درمانی و کمپ های ترک اعتیاد وجود دارند. این مراکز به صورت تخصصی به مقوله اعتیاد و ترک آن می پرازند. البته نمی توان گفت که روش های این مراکز کاملا صحیح می باشند. زیرا هرکدام نقاط ضعف و قدرت هایی دارند. ولی اگر بخواهیم با دید اصولی به مقوله ی ترک اعتیاد بپردازیم باید گفت که درمان اعتیاد باید شامل درمان دارویی، روان درمانی و درمان های مکمل باشد زیرا این روش ها در کنار هم موثر تر می باشند.

 

نوروفیدبک

 

گردآوری:

ثریا علیپور ، درمانگر اعتیاد

  • کاندیدای دکتری
  • زمینه فعالیت : مشاوره فردی تخصص اعتیاد ، اختلالات خلقی و جنسی
  • نوروتراپیست در زمینه اعتیاد و دیگر اختلالات
  • رواندرمانی جهت مبتلایان به اعتیاد مواد محرک و مخدر و توهم زا
  • خانواده درمانی در زمینه اعتیاد
    درمان اعتیاد با رویکرد CBTو طرحواره درمان
  • سابقه فعالیت 12 سال
  • سابقه کار در زمینه درمان اعتیاد در مراکز MMT به مدت 6 سال
  • مرکز طب روان زیر نظر بهزیستی
  • مدیریت کلینیک درمان اعتیاد سپاهان

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  1. پرویز م
    پرویز م

    من ۱ساله به متادون اعتیاد دارم به نظر شما می تونم ترک کنم یا تلاش بیهوده است

    1. مدیر سایت
      مدیر سایت

      باید در طول زمان و به کمک روانشناس در کنار روان‌درمانی ، مصرف دارو کم شده و درمان صورت گیرد. قطع ناگهانی روش صحیحی نیست و ممکن است آسیب زا بوده و عود مجدد داشته باشد

سوال خود را از ما بپرسید