اختلال اضطراب فراگیر_درمان شناختی رفتاری اختلال اضطراب فراگیر
اختلال اضطراب فراگیر_درمان شناختی رفتاری اختلال اضطراب فراگیر ٠٢١٨٨٣٧٧٨١٦
اختلال شخصیت ضد اجتماعی_تمامی نشانه ها و ویژگی های رفتاری آنها روانشناسی شخصیت

اختلال شخصیت ضد اجتماعی_تمامی نشانه ها و ویژگی های رفتاری آنها

اختلال شخصیت ضداجتماعی یکی از انواع اختلال شخصیت است که بر رفتار و تفکر افراد اثر میگذارد؛در این اختلال فرد نمیتواند با موازین اجتماعی کنار بیایید.

ویژگی های اختلال شخصیت ضد اجتماعی

یکی از اختلال شخصیت های کلاستر A اختلال شخصیت آنتی سوشال یا همان ضد اجتماعی است. این افراد حد و مرزی برای خود قائل نیستند و تصور می کنند همیشه حق با آنهاست و این مجوز را دارند که هر کاری بخواهند می توانند انجام دهند و اینکه تصور می کنند هیچ کس حق این را ندارد که آزادی آنها را بگیرد. به طور کلی می توان گفت اکثر افراد جامعه که رفتارهای نابهنجار دارند، دچار حالت شدیدی از این اختلال می باشند.

  • افراد بزهکار جامعه
  • افراد تجاوزگر
  • افراد شکنجه گر
  • افراد شرور و خفت گیر
  • افرادی که کار قاچاق می کنند یا جعل سند و ... انجام می دهند
  • پخش کنندگان مواد مخدر یا مدیران این نوع گروهها
  • افرادی که در مجامع و محافل آشوب و بلوا به پا می کنند و از هیچ چیزی نمی ترسند
  • و ...

البته این موارد حالات شدیدی از این اختلال هستند که شاید برای شما هم تنها این قشر از جامعه تداعی کننده این مسئله باشند. اما در اصل اینطور نیست. اشخاص زیادی هستند که دچار این اختلال شخصیت هستند ولی با شدت پایینتر ! متاسفانه هر فرد مبتلا به این بیماری را حتی بهترین روانشناس بالینی هم نمی تواند درمان کند چون این افراد به خاطر عدم احساس گناه و یا عدم داشتن عذاب وجدان، نه خودشان برای درمان اقدام می کنند نه دیگران می توانند آنها را برای درمان کمک یا مجاب کنند چون درواقع آنها از آزاری که به دیگران می رسانند لذت می برند. معمولا در روانشناسی، مراجعان یا بیمارانی که با مشاوره و روان درمانی و روانکاوی مسئله شان حل نمی شود را به یک روانپزشک ارجاع میدهند که با دارودرمانی مداوا شوند اما حتی یک روانپزشک خوب نیز نمی تواند برای این افراد کاری انجام دهد. چون اینها با ظاهری مظلوم و فریبنده می توانند پزشکان را هم بازی دهند. برای آشنایی بیشتر شما به توضیحات بیشری می پردازیم.

اختلال شخصیت ضد اجتماعی

اختلال شخصیت ضد اجتماعی همدلی ندارد

از ویژگی های بسیار بارز این افراد عدم همدلی و دلسوزی و یاری رساندن به دیگران است. یک شخصیت آنتی سوشال هرگز نمی تواند مهربانی و عطوفت از خودش نشان دهد به عبارتی اصلا برایش ویژگی مهربانی تعریف نشده است. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که افرادی خودمحور که تنها به فکر نیازهای خودشان هستند گاهی نسبت به عزیزترین فرد زندگیشان، ابراز همدردی نمی کنند و هیچگونه رابطه عاطفی با آنها برقرار نمی کند. برای مثال همسری که با همسر داغدار خود کوچکترین رحم و مهربانی ندارد و از اینکه همسرش داغدار شده و ناراحت است هیچ گونه عکس العملی نشان نمی دهد و برایش مهم نیست که همسرش عزیزی را از دست داده!

افراد آنتی سوشال هرگز مسئولیتی قبول نمی کنند

اختلال شخصیت ضد اجتماعی مسئولیت کارهای خود را نمی پذیرد و همینطور برای فرد دیگری نیز مسئولیتی قبول نمی کند. مثلا در رابطه فردی کاملا بی مسئولیت است و هیچ تعهد و وظیفه ای را نمی پذیرد. او فردی خودمحور است که حتی اگر برای دوست یا همسرش اتفاقی بیفتد هرگز کمکی به او نمی رساند و چون سنگدل هستند هرگز درک و فهمی از مسائل یا مصائب ندارند. حتی وقتی اشتباه کنند اصلا عذرخواهی نمی کنند چون پشیمانی اصلا در کار آنها نیست. 

ویژگی های شخصیت آنتی سوشال

شخصیت ضداجتماعی بسیار فریبکار و دروغگو هستند

آنها بسیار دروغگو و فریبکارند و از اینکه دیگران از آنها بترسند لذت می برند و دائم به دنبال این هستند که در دیگران رعب و وحشت ایجاد کنند. هرگز به یک شخصیت ضد اجتماعی نمی توان اعتماد کرد. چون بسیار اهل دروغ و اهل فریب و نقشه کشیدن است تا فقط به خواسته های خود برسد و برای رسیدن به خواسته های خودش به راحتی همه را فدا می کند. مثلا برایش مهم نیست که با نیرنگهایی که انجام می دهد فردی را می آزارد یا باعث بهم خوردن زندگی او می شود. گاهی در محیط کاری به راحتی باعث اخراج همکار خود و گاهی در خانواده به راحتی باعث طرد یکی از اعضا خانواده می شوند و یا گاهی کاری می کنند که افرادی که با آنها زندگی می کنند مثل همسر یا فرزندان فرار را بر قرار ترجیح دهند.یک باور در ارتباط با اینگونه شخصیت ها وجود دارد که ممکن است اختلال شخصیت آنتی سوشال، دارای ظاهری نامرتب باشند که به بهداشت و سلامتی اهمیت نمی دهند. اما این باور درست نیست چون بسیاری از این افراد کاملا از لحاظ ظاهری تمیز، شیک پوش و موجه به نظر می آیند تا بتوانند دیگران را همانگونه که می خواهند فریب دهند و در آنها نفوذ کنند.

آیا تمامی اختلالات شخصیتی را می شناسید؟

اختلال آنتی سوشال

داشتن اطلاعات بالا و شوخ طبعی

این افراد اطلاعات بالایی در زمینه های مختلف دارند. درنتیجه به راحتی با صحبت های کاملا درست و دقیق می توانند توجه دیگران را به خود جلب کنند. خصوصا در روابط با جنس مخالف دقیقا می دانند که از چه دری وارد شوند و آن خانم یا آقا را مجذوب خود کنند. حتی بسیاری از آنها با شوخ طبعی که دارند افراد را به سمت خود جذب می کنند. شوخی های حساب شده ای که برای هر فرد با حساب و کتاب دقیق برنامه ریزی می کنند. یعنی این افراد اگر قصد فریب داشته باشند می دانند که با هر شخص چه مدلی باید رفتار کنند.بارها بین مراجعین خود دیده ام که همسری بسیار با شخصیت و مبادی آداب ابتدای رابطه خود را فردی ایده آل و فهیم نشان داده و بعد از گذر زمان و ورود به زندگی مشترک شخصیت اصلی خود را نشان داده اند، شخصیتی کاملا متفاوت با اوایل آشنایی!! و اینجاست که اهمیت مشاوره پیش از ازدواج اثبات می شود. البته اگر شما نیز در مرحله آشنایی با فردی هستید که ویژگی های اخلاقی مثبت دارد، نگران نشوید که حتما یک شخصیت ضداجتماعی است، ولی حتما و حتما جهت مشاوره یا انجام تست ازدواج اقدام نمایید. همچنین مطلب نشانه های خواستگار عصبی نیز برایتان مفید خواهد بود.

برای افراد آنتی سوشال هیچ قانونی وجود ندارد

شاید شما هم در جامعه با اشخاصی که به راحتی حقوق دیگران را پایمال می کنند برخورده باشید. مثلا برای عابر پیاده هرگز اولویتی در نظر نمی گیرند. به سالمندان یا کم توانان رحمی ندارند و با بی توجهی و کمال سنگدلی نسبت به آنها رفتار می کنند. به راحتی به افراد دیگر زور می گویند و همیشه از بقیه طلبکارند. حتی به راحتی به حیوانات بی آزار داخل کوچه و خیابان آسیب می رسانند و از این کار لذت می برند. رفتارهای این افراد نمونه بارزی از داشتن این اختلال است. چون اینها فکر می کنند فقط حق با خوشان است و نباید به هیچ چیز دیگری جز خودشان اولویت ندارد.

افراد آنتی سوشال

هرگز عواقب کارهای خود را درنظر نمی گیرند چون از هیچ چیزی نمی ترسند
مظلوم نمایی شدید و به دست آوردن مهربانی از سمت دیگران در حالیکه خودشان اصلا اهل مهربانی نیستند.
از خصوصیات دیگرشان، پرخاش و خشونت هایی است که نسبت به دیگران دارند و با داد و بیداد و جنجال به خواسته هایشان می رسند.

درنهایت به این سوال پاسخ داده ایم که:

آیا اختلال شخصیت ضداجتماعی درمان می شود؟


نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید