استرس و اضطراب چیست؟_علائم و عوارض استرس و اضطراب در افراد چیست؟
استرس و اضطراب چیست؟_علائم و عوارض استرس و اضطراب در افراد چیست؟ ٠٢١٨٨٣٧٧٨١٦
مدیریت استرس_مدیریت استرس برای یک خانواده سالم روانشناسی خانواده

مدیریت استرس_مدیریت استرس برای یک خانواده سالم

مدیریت استرس از آن دسته مهارت هایی است که در جامعه مدرن امروزی و متناسب با این سطح دغدغه یادگیری آن برای همه افراد الزامی است؛استرس باعث ایجاد عدم تعادل عاطفی و همچنین سلامت جسمانی افراد می شود.

مدیریت استرس در خانواده

در حالی که کشورها همچنان با سطح بالایی از استرس روبرو هستند، خانواده ها مستعد فشارهای مالی و اقتصادی و کاری هستند. تربیت خانواده حتی در شرایط اجتماعی و اقتصادی سالم نیز می تواند کاری طاقت فرسا و استرس آور باشد ، بنابراین اوقات پرتنش میتواند اوضاع را بسیار دشوارتر کند. 
یک نظرسنجی آنلاین توسط انجمن روانشناسی آمریکا (APA) ، که توسط هریس اینتراکتیو در آگوست 2010 انجام شد ، نشان داد که 73 درصد والدین مسئولیت های خانواده را به عنوان منبع قابل توجهی از استرس گزارش می کنند. این بررسی همچنین نشان داد که بیش از دو سوم والدین فکر می کنند که میزان استرس آنها تاثیری بر میزان استرس فرزندشان ندارد. یعنی بدین صورت فکر میکردنید که اگر خودشان با استرس دچار هستند و در صدد حل آن هستند این موضوع هیچ حال بد و یا استرسی به فرزند آنها وارد نخواهد کرد. با این حال ، تنها 14٪ از نوجوانان و نوجوانان گزارش کردند که هنگام استرس والدین آنها اذیت نمی شوند. بنابراین استرس والدینبه طور مستقیم بر احوال فرزندانشان تاثیر دارد. علاوه بر این ، ارتباط بین سطح بالا استرس و سلامتی از نظر جسمی و روحی نگران کننده و مورد توجه است. به طوری که 34٪ والدین چاق سطح استرس زیادی را تجربه کرده‌اند، در مقایسه با 23٪ والدین با وزن طبیعی . در نظر گرفتن روشی که بتواند استرس والدین و رفتارهای ناسالم مربوطه بر خانواده را کم کند و تأثیرکمتری بر خانواده بگذارد بسیار مهم است. به عنوان مثال ، نظرسنجی APA نشان داد که والدینی که چاق هستند ، بیشتر از کسانی که وزن طبیعی دارند ، فرزندانی چاق دارند. بعلاوه ، كودكان دارای اضافه وزن‌اند بیشتر از كودكان دارای وزن طبیعی دارند  گزارش می دهند كه،  والدین آنها اغلب نگران هستند و استرس دارند. مطلب درمان اضطراب | راهکارهای کنترل اضطراب را مطالعه نمایید

 

چگونه استرس درخانواده را مدیریت کنیم

کودکان که والدینی پر استرس دارند

کودکان رفتارهای والدین خود را ، از جمله رفتارهای مربوط به کنترل استرس است را الگو رفتار خود میکنند. والدینی که از راه های ناسالم با استرس مقابله می کنند ، این رفتارها را به فرزندان خود منتقل می کنند. روش دیگر ، والدینی که از راه های سالم با استرس کنار می آیند نه تنها می توانند سازگاری و خوشبختی بهتری برای خود ایجاد کنند ، بلکه باعث شکل گیری عادات و مهارت های بسیار مهم و باارزش در کودکان می شوند. والدین می دانند که تغییر رفتار کودک بسلیر سخت و چالش برانگیز است. حال میتوان تصور کرد که چقدر تغیر رفتار خودشان(والدین) میتواند سخت باشد. با برداشتن گام های کوچک و قابل کنترل برای داشتن یک سبک زندگی سالم ، خانواده ها می توانند در جهت تحقق اهداف خود از نظر روانی و جسمی متناسب عمل کنند.

استرس در خانواده

والدین چگونه می توانند در کاهش استرس فرزندان نقش داشته باشند

این نکات را به شما پیشنهاد می دهد تا شما و خانواده‌تان در یک مسیر سالم گام بردارید: 
1)سبک زندگی خود را ارزیابی کنید:
به عنوان یک والد ، الگو بودن از نظر رفتارهای سالم برای کودکان، بسیار امر مهمی است. اگر کل خانواده از زندگی سالم و تکنیک های خوب مدیریت استرس استفاده کنند، کودکان احتمالاً سبک زندگی سالمی خواهند داشت و استرس را با رفتارهای ناسالم مرتبط می کنند. بنابراین ، از خود بپرسید
-چگونه می توانم به استرس پاسخ دهم؟
-آیا وقتی احساس استرس می کنم زیاد پرخوری می کنم؟
-یا رفتارهای ناسالم دیگری مانند سیگار کشیدن و نوشیدن الکل انجام می دهم؟
-از چه راه هایی می توان مهارت های مقابله ای با استرس من را بهبود بخشید؟ 
2)صحبت در مورد آن:
اگر متوجه شدید که فرزندانتان نگران هستند یا استرس دارند ، از آنها بپرسید که  درذهن آنها چه میگذرد و مسئله ای ذهنشان را مشغول کرده چیست؟ انجام مکالمات منظم می تواند به یک خانواده کمک کند تا بتواند فشارهای روانی را که کودکان تجربه می کنند را بهتر درک کنند و آنها را حل کنند. سطح پایین ارتباط والدین با تصمیم گیری نادرست در میان کودکان و نوجوانان رابطه مستقیم دارد. صحبت با فرزندان و ارتقا [communication] ارتباطات باز و حل مشکلات، به همان اندازه خوب غذا خوردن و ورزش و خواب کافی مهم است. 
3)یک محیط سالم ایجاد کنید:
خانه ، فضای کار و حتی محیط اجتماعی شما می تواند بر رفتارهای شما تأثیر بگذارد. به طور کلی محیط بر رفتار انسان بسیار تاثیرگذار است. تغییر محیط می تواند به کاهش استرس کمک کند. این تغیر به معنای تغیر همه شرایط موجود و یا عوض کردن موقعین نیست. بلکه منظور ما از تغیر، به عنوان مثال ، تمیز کردن محیط نامرتب می تواند به شما کمک کند. به اطراف خانه و حتی اتومبیل خود نگاه کنید و از خود بپرسید ، آیا این فضا احساس شفافیت و آرامش دارد؟ پاك كردن و تمیز کردن فضای خانه برای خانواده امری است كه شما و فرزندانتان می توانید كنترل كنید و به كودكان می آموزد كه هنگام احساس استرس بر روی مواردی تمركز كنند. 

تاثیر خانواده بر استرس فرزندان

4)روی خودتان تمرکز کنید:
ارتباط عمیق و مستقیمی بین سلامتی و انتخاب های سالم وجود دارد. هنگامی که شما و خانواده تان دچار استرس هستید، باید تصمیمات آگاهانه‌ای بگیرید، تا از خود مراقبت کنید. اگر این راهکارها شما را در مدیریت استرستان کمک نکرد می توانید از مشاوره خانواده کمک بگیرید. دوزهای کافی از مواد مغذی به شما کمک میکند تا احساس استرس کمتری را تجربه کنید ، فعالیت بدنی باعث افزایش اکسیژن در خون و کاهش استرس شما میشود،  خواب کافی میتواند به دفع سموم بدن شما و ریلکس شدن عضلات کمک کند که این امر موجب کاهش استرس شما میشود.. وقتی احساس خستگی می کنید( چه از لحاظ جسمی و چه از لحاظ روحی) گاهی اوقات به راحتی می توانید در چرخه هایی غلط و نادرستی مانند: خوردن فست فود ، فعالیت های بی تحرک الکترونیکی مانند: بازی های ویدیویی یا تماشای تلویزیون یا عدم داشتن خواب کافی قرار بگیرید، که همه این موارد میتواند جزو انتخاب های ناسالم در زندگی باشد که موجب استرس شما میشود. تحقیقات نشان می دهد كودكانی كه كمبود خواب دارند، بیشتر دچار مشكلات رفتاری می شوند. همچنین تغذیه نا مناسب تاثیر جدی بر استر و روان انسان ها دارد. والدین تأثیر فوق العاده ای در انتخاب غذای كودكان دارند. یك شام سالم و به دنبال آن فعالیتی با خانواده ، مانند پیاده روی ، دوچرخه سواری، بازی رومیزی مثل انواع بازی های فکری و داشتن یک خواب خوب در شب می تواند کارهای زیادی در مدیریت یا کاهش اثرات منفی استرس انجام دهد. 
5)هر بار یک عادت را تغییر دهید:
شما ممکن است توقع داشته باشید که خانواده شما همزمان چندین تغییر مهم و اساسی را در یک بازه زمانی کوتاه و یکدفعه انجام دهند، مانند :خوردن غذاهای سالم ، فعالیت بدنی بیشتر ، خواب بهتر در شب یا گذراندن وقت بیشتر با هم. با این حال، اگر قبلاً از بسیاری از مسئولیت ها شانه خالی کرده‌اید، انجام همه این کارها به یک باره می تواند احساس طاقت فرسایی در شما ایجاد کند. باید بدانیم تغییر رفتارها معمولاً زمان بر است. با شروع تغییر یک رفتار، شما و خانواده تان احتمالاً موفقیت را تجربه می کنید، که می تواند خانواده شما را برای مقابله با چالش های دیگر و ادامه تغییرات سالم ترغیب کند‌. 
اگر شما یا یکی از اعضای خانواده خود همچنان با تغییر رفتارهای ناسالم دست و پنجه نرم می کنید یا احساس استرس شدید در شما ایجاد شده است ، به دنبال کمک از یک متخصص بهداشت مانند یک روانشناس باشید. روانشناسان برای کمک به شما در تهیه استراتژی هایی برای کنترل موثر استرس و ایجاد تغییرات رفتاری، برای کمک به بهبود سلامت کلی شما، آموزش دیده اند.

منابع

1 آكارد ، D.M. ، Neumark-Sztainer ، D. ، داستان ، M. ، و پری ، C. (2006). "ارتباط والدین و فرزندان و سلامت رفتاری و عاطفی در بین نوجوانان." مجله آمریکایی پزشکی پیشگیری ، جلد 1 30 ، ص 59-66. 
2 آرونن ، E.T. ، Paavonen ، E.J. ، Jallberg ، M. F. ، Soininen ، M. & Torrenen ، J. (2000). "علائم خواب و روان در کودکان سنین مدرسه." مجله آکادمی روانپزشکی کودک و نوجوان آمریکا ، جلد 1. 39 ، صص 502–508. 
3 پاتریک ، اچ و نیکلاس ، T.A. (2005) "مروری بر عوامل تعیین کننده خانواده و اجتماعی در الگوی خوردن و کیفیت رژیم غذایی کودکان." مجله کالج تغذیه آمریکا ، جلد. 24 ، صص 83–92.
تاریخ ایجاد: 18 اکتبر 2019

مترجمان: دکتر فهیمه رضایی و مائده چراغی


نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید