علل اختلال شخصیت هیجانی نمایشی در دختران_ارتباط اختلال شخصیت نمایشی  با رفتار نادرست والدین روانشناسی کودک و نوجوان

علل اختلال شخصیت هیجانی نمایشی در دختران_ارتباط اختلال شخصیت نمایشی با رفتار نادرست والدین

زنان با اختلال شخصیت هیجانی نمایشی

این قضیه در ارتباط با زنان زیادی دیده می شود که وارد رابطه ای می شوند و از همان ابتدا خودشان چراغ سبز یک رابطه را روشن می کند و به مرور مرد را به سمت خود جذب می کنند اما درنهایت از آن مرد جدا می شوند و با افتخار به او و همه می گویند من با مردان بسیاری بوده ام که به آنها نه گفته ام و برای هر مردی که به سراغم می آید باز هم نه می گویم.
این زنان طی رابطه مرد را به سمت خود مخصوصا از لحاظ تمایلات جنسی می کشانند و بعد که مرد به او گرایش پیدا می کند اصطلاح معروفی دارند که من مثل بقیه نیستم و اصلا تمایلی برای برقراری رابطه جنسی از خود نشان نمی دهند اما دلیل نمی شود که این نیرو یا نیاز در آنها وجود ندارد بلکه احتمالا آنها به دلایلی دارند از خودشان این گرایش را دور می کنند که به طرف مقابلشان ثابت کنند که قصد این کار را ندارند.

زنانی که اختلال شخصیت هیجانی نمایشی دارند

دلیل اختلال شخصیت هیجانی نمایشی زنان

تجربه نشان داده اکثر این زنان، دارای اعتقادات مذهبی کوتاه مدت هستند. کوتاه مدت یعنی اینکه برای مدتی به این اعتقادات پابند هستند اما به مرور و در آینده در شرایط خاصی ممکن است اصلا به آنها پابند نباشند. همچنین بیشتر این زنان دختر اول خانواده بوده که بخاطر شرایط زندگی، نحوه تربیتیشان و نیز رفتاری که در خانواده با خودشان دیده اند این رفتار را از خود بروز می دهند که درباره آن توضیح خواهیم داد.

این حالات را می توان حالت شخصیت هیجانی-نمایشی نامید. ولی ممکن است برخید تنها بگویند این حالت فقط هیجانی است اما در اصل حالت هیجانی نمایشی است به این علت که زمینه ی خودنمایی وجود دارد بدون اینکه رابطه ی جنسی وجود داشته باشد درواقع تمایل جذب دیگران در آنها هست و مردان را به هیجان می رسانند اما در عین حال اغراق می کند که من به مردان زیادی نه گفته ام و به تو هم نه خواهم گفت! امادر اصل آن مردان را نیز خودش جذب کرده است!!

مشکل اصلی زنان با اختلال شخصیت هیجانی-نمایشی دو چیز است

  • یکی تمایل به جذب مردان
  • دوم اینکه اگر بعدها در شرایطی قرار بگیرند که شرایط برقراری و ایجاد رابطه جنسی را داشته باشد، در آن محیط تمایلات خود را بروز می دهد و آنوقت دیگر تنها به جذب افراد اکتفا نمی کند. بلکه حالا آن زمینه ها را در خود فراهم می کند و اینجا آن خطر اصلی مطرح می شود. پس می توان گفت اینگونه زنان که بدنبال جذب مردان هستند اما تمایل جنسی خود را پنهان می کنند، ممکن است این نیروی جذب بعدها که سنش بیشتر شد و یا وارد مشکلات زندگی شد، خود را نمایان کند.

نکته ی مهم دیگر این است که شخصیت های هیجانی نمایشی، باوری به متعهد بودن و وفادار بودن مردان نداشته باشند و این خود باعث می شود که خودشان نیز در آینده به مرد خود وفادار نمانند. ریشه این مسئله نیز این است که این افراد اکثرا در خانواده ای بوده اند که بیشتر با پدر خود وقت گذرانده اند، یا مادری بداخلاق یا نامهربان داشته اند یا مادری داشته اند که دائم سر کار بوده و به کارها و یا تفریحات خود پرداخته اند و آنقدری که لازم است برای دختر خود وقت نگذاشته اند، یا اهل تنبیه بوده، و یا در مورد پدر، پدری داشته که زیر دست همسرش بوده ولی درعین حال دانا و مهربان بوده و درنتیجه دختر در عشق پدر همچنان مانده و همچنان در 7 8 سالگی پدر را موضوع و محور اصلی زندگی خودش دانسته، اینگونه عنصر عدم اعتماد به مرد یا مسئله دار بودن مرد یا خیانت مرد در ذهنش جا میفتد و درنتیجه در این زمینه ی بخصوص شکاک می شود و برای اینکه خلاف این قضیه را در خود ثابت کند شروع می کند به اینکه توجه مردان حتی مردان متاهل را به خود جلب می کند و درنهایت می گوید این تعداد مرد به من توجه کردند پس مردان حتی مردان متاهل ، خیانت کار هستند و این صفت را به همسر خود نیز نسبت می دهد و درآخر مردی را بر می گزیند که استعداد و زمینه خیانت را نیز دارد یا خودش زمینه را برای خیانت مرد فراهم می کند تا با سند و مدرک ثابت کند که مردان همه خیانت کار هستند!

اختلال شخصیت هیجانی نمایشی و ارتباط آن با رفتار والدین

این افراد در زندگی زناشویی مخصوصا بعد از حاملگی، چون احساس می کنند دیگر جذابیت و زیبایی سابق را از لحاظ ظاهر و اندام ندارند، این حالت ها را بیشتر از خود نشان می دهند.

ارتباط زن با اختلال شخصیت هیجانی نمایشی و مرد با اختلال شخصیت خودشیفته

نکته ی مهم دیگر این است که اگر همسر این زنان جزو شخصیت های وسواسی اجباری باشد، چون یک سری درهای بسته را برای خود تعیین کرده درگیر خیانت نمی شود یا توجه به این رفتارهای زن نمی کند. اما اگر جزو شخصیت های خودشیفته باشند، با فراهم کردن این زمینه از همسر خود، بیشتر سعی می کند که توجه به دست بیاورد و قدرت مردانه خود را به نمایش بگذارد و اینگونه همسر خود را تحریک می کند و برمی انگیزاند.
این نوع ارتباط درنهایت به این سمت و سو می رود که زن شکاک است و زمینه را هم برای مرد فراهم می کند ولی درنهایت اتهام به مرد می زند که تو خیانت کار هستی و با فلان زن خندیدی با فلان زن صحبت کردی اصلا چرا باید صحبت می کردی و ...
یعنی این زنان درنهایت دنبال توجه هستند و همسرش را به آن حریم می کشاند و همسر خود را هم متهم می کند که تو هم به دنبال توجه گرفتن هستی.


نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید