بلایی که طلاق عاطفی بر سر کودکان می‌آورد_پیامد طلاق عاطفی بر روی فرزندان
بلایی که طلاق عاطفی بر سر کودکان می‌آورد_پیامد طلاق عاطفی بر روی فرزندان ٠٢١٨٨٣٧٧٨١٦
روانشناسی طلاق چیست؟_روانشناسی طلاق  و علل طلاق از دیدگاه روانشناسی روانشناسی طلاق

روانشناسی طلاق چیست؟_روانشناسی طلاق و علل طلاق از دیدگاه روانشناسی

طلاق چیست؟

طلاق یعنی اینکه زن و شوهر به این نتیجه برسند که به زندگی خود بصورت قانونی پایان بدهند و از هم جدا شوند. بنابراین پس از طلاق حقوق و وظایفی که بین زن و شوهر وجود داشته است از بین می رود.

آثار طلاق

از دیدگاه روانشناسی طلاق آثار طلاق به اینگونه است که نبود ناگهانی همسر ممکن است باعث احساس اضطراب در فرد شود. البته گاهی بخاطر مشکلاتی که همسر برای فرد داشته است ممکن است وی پس از طلاق احساس خوشحالی و آزادی کند. از دیگر آثار طلاق می توان به زیان اقتصادی در طرفین اشاره کرد که این حالت در زنان بیشتر از مردان صدق می کند.

مشاوره قبل از طلاق و مشاوره بعد از طلاق چیست

طلاق و کودکان

 

طلاق و کودکان

کودکانی که پدر و مادرشان از هم طلاق گرفته اند معمولا از وضعیت موجود راضی نیستند اما کاری از آنها بر نمی آید. بر اساس روانشناسی طلاق معمولا کودکان طلاق تحت تاثیر روابط پدر و مادرشان قبل و بعد از طلاق قرار می گیرند و ممکن است در آنها اضطراب و افسردگی بوجود آید. روانشناسی طلاق بر این باور است کودکانی که بعد از طلاق با هر دو والدین خود بصورت مداوم در ارتباطند نسبت به کودکانی که فقط با یکی از آنها در ارتباطند وضعیت روحی بهتری دارند.

 

روانشناسی طلاق چیست

 

بلایی که طلاق عاطفی بر سر کودکان می‌آورد

طلاق عاطفی

طلاق عاطفی به این معنا می باشد که زن و مرد در کنار هم به سردی زندگی کنند. یعنی اینکه در میان زوجین طلاق عاطفی صورت گرفته است اما آن ها در خواست طلاق قانونی نداده اند. بر اساس روانشناسی طلاق معمولا دلیل اصلی اینکه زوجین اقدام به طلاق قانونی نمی کنند داشتن فرزند و دیدگاه بد جامعه به طلاق می باشد.

 

پیامدهای طلاق طبق روانشناسی طلاق

 

اختلال طلاق عاطفی

از دیدگاه روانشناسی طلاق، طلاق عاطفی به این شکل است که فرد فکر می کند چاره ای ندارد و باید دست روی دست بگذارد و این باعث می شود او دچار استیصال و درماندگی شود. روانشناس طلاق با توجه به فرد و رفتار ها و شرایط او به پیگیری طرح مداخله مناسب می پردازد. بر اساس روانشناسی طلاق کسانی که دچار طلاق عاطفی شده اند در معرض افسردگی، اضطراب، پریشانی و رهایی از کانون خانواده قرار دارند و این ها باعث می شود سلامت روان فرد ضعیف شود.

 

مراحل طلاق عاطفی

از نظر روانشناسی طلاق مراحل طلاق عاطفی شامل سرزنش، اندوه، فقدان، خشم، تنها بودن و بازگشت به زندگی فردی و با همسر درد و دل نکردن می باشند. روانشناس باید این مراحل را در نظر داشته باشد و طبق شرایط، افکار و اظهارات هیجانی فرد، او را به شرایط موجود مسلط کند.

 

آسیب های طلاق عاطفی

از نظر روانشناسی طلاق آسیب های طلاق عاطفی به این گونه است که زوجین به یکدیگر احساس متقابل ندارند. تفاهمی با هم ندارند و با دلخوری در کنار هم زندگی می کنند. زوجین در شرایطی هستند که از حرف ها و برخورد های هم دچار سوتفاهم می شوند و اعتمادی را که باید زن و شوهر به هم داشته باشند در میان آنها وجود ندارد.

 

شایع ترین علل طلاق

از نظر روانشناسی طلاق شایع ترین علل طلاق و جدایی خیانت، اختلال روانی، بدگمانی، کتک زدن و اعتیاد می باشند. مشاور طلاق ابتدا باید علت جدایی را بررسی  کند و پس از آن از هردو طرف راه حل های احتمالی را جویا شود. مشاور طلاق نیز نظرات خود را مطرح می کند و در آخر درباره موضوعاتی که تا به حال مطرح نشده است گفتگو می کنند.

 

شایع ترین علل طلاق بنا بر روانشناسی طلاق

 

نقش مشاور طلاق

از دیدگاه روانشناسی طلاق مشاور می بایست درباره عواقب و پیامد های طلاق با طرفین صحبت کند و آنها را روشن کند که طلاق ممکن است چه تاثیراتی بر روی احساسات فرد داشته باشد و چگونه ممکن است باعث شود زندگی فرد دگرگون شود. همچنین باید تاثیر طلاق را بر روی موقعیت اجتماعی فرد را گوشزد کند. در صورت وجود داشتن فرزند روانشناس باید تاثیرات طلاق بر روی فرزند را مطرح کند.

نقش مشاور طلاق | روانشناسی طلاق

مشاوره طلاق باید با طرفین درباره علائمی که واقعا نشانه رسیدن زمان طلاق و پایان زندگی مشترک می باشند صحبت کند و آنها را در این زمینه نیز آگاه سازد. این علائم شامل عصبانیت همیشگی، حساس بودن، زود رنج  بودن، دعواهای مداوم (سر کوچک ترین مسائل) فحاشی، کتک زدن و... می باشند. از دیدگاه روانشناسی طلاق، مشاور طلاق باید طرفین را از احساسات منفی پس از طلاق آگاه کند. این احساسات می تواند از قبیل تنهاشدن ، گوشه گیر شدن ، ناامیدی ، ترس و بی اعتمادی باشند.

روانشناس طلاق باید به طرفین یادآوری کند که رنج هایی را که آنها کشیده اند و تاثیرات منفی را بر آنها داشته است بیاد بیاورند و از این رو به دنبال دلیل این اتفاقات و از کجا شروع شدن مساله بگردند.

بر اساس روانشناسی طلاق، مشاور طلاق باید از طرفین بخواهد به خود و اعمالشان نگاه کنند؛ این موارد شامل شخصیت ، رفتار ، نگرش ، احساسات و... می باشند. این نگاه باعث می شود فرد از خود آگاهی بهتر داشته باشد.

در نهایت اگر روانشناس بتواند به زوجین راه حل بدهد، آنها نیز به این نتیجه برسند که در موارد پیش آمده سعی بر تغییرات داشته باشند باید به هم فرصت دهند.


نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  1. صادقی
    صادقی

    خانم دکتر از نظر شما بعنوان یک طرحواره درمانگر اصلی ترین عامل طلاق با توجه به روانکاوی افراد چه چیزی می تونه باشه

    1. مدیر سایت
      مدیر سایت

      در بسیاری از ازدواج هایی که منجر به طلاق میشه دلیلش این هست که ما می رویم سراغ کسی که بدترین صفت پدر و مادرمون رو دارند و به شدت عاشق و دلباخته ی آن طرف مقابل می شویم. به دلیل اینکه آن زندگی و ارتباط برای ما بسیار آشنا است و می خواهیم تداوم همان زندگی را داشته باشیم و دوم اینکه همیشه ما آرزویمان بوده که ویژگی های بد پدر و مادرمون رو خوب کنیم. بنابراین وقتی وارد رابطه می شویم بسیار بسیار باید دقت کنیم که ابتدا آن صفات و ویژگی های منفی پدر و مادرمون وال چی بود. مثلا اضطراب بود، خشم بود و یا خسیس بودن و یا سایر ویژگی های منفی ، سپس همین صفات را حتما و حتما بارها و بارها در طرف مقابلمون چک کنیم چون اگر همین صفات را در او ببینیم بسیار بسیار در زندگی خود دچار مسئله و مشکل خواهیم شد

سوال خود را از ما بپرسید