نیاز به مشاوره در زندگی مشترک_چه زمانی در زندگی مشترک به مشاوره نیاز داریم؟
نیاز به مشاوره در زندگی مشترک_چه زمانی در زندگی مشترک به مشاوره نیاز داریم؟ ٠٢١٨٨٣٧٧٨١٦
اصول زندگی مشترک_پایه ها و اصول یک زندگی مشترک موفق کدام است روانشناسی ازدواج

اصول زندگی مشترک_پایه ها و اصول یک زندگی مشترک موفق کدام است

برای شروع یک زندگی مشترک، باید بدانیم دیگر فرد قبلی با مسئولیت های محدود و شخصی نیستیم و اکنون زندگی ما با شخص دیگری همراه شده است. نظرات و سلیقه ها و خواسته ها باید همراه هم تعریف شوند، گاهی وقتها باید از خودگذشتگی کرد  برخی خواسته ها گذشت و گاهی باید خواسته ها را تغییر داد. گاهی باید از مسائلی را نادیده گرفت، گاهی نیز باید بر روی برخی مسائل بسیار دقیق شد.

اصول و قواعد زندگی مشترک


بعد از ازدواج، زندگی مشترک باید بزرگترین اولویت ما باشد

وقتی ازدواج می کنید، دیگر آن شخص مجرد سابق بی مسئولیت یا با مسئولیت های کم و محدود در خانواده نیستید. با پیوند ازدواج، مسئولیت ها و تعهدات هر فرد تغییر می کند.
برای داشتن زندگی موفقیت باید اصول اولیه زندگی مشترک را بدانید. بعنوان مثال اولین اصل این است که خانواده و همسر شما بزرگترین اولیویت شما باید باشد. باید بیاموزید که دیگر مسئول مدیریت یک زندگی جدیدی هستید که دیگر پدر یا مادر شما رکن اصلی آن نیستند بلکه نحوه رفتار و اخلاقیات شماست که بنا و پایه ها ی زندگیتان را می سازد. مرد یا زن خانواده باید بپذیرند و قبول کنند که نسبت به همسر خود مسئولیت دارند و دوران مجردیشان که هرتصیمی به تنهایی می گرفتند و فکر می کردند زندگیشان متعلق به خودشان است و کسی نباید در زندگی شخصی آن مداخله کند یا نطری بدهد، گذشت و تمام شد و الآن او یک فرد مهم و مسئول است که می تواند زندگی مشترک رابه بهترین نحو بسازد و پیش ببرد ویا با بی فکری، آن را به قهقرا بکشاند. پسر یا دختری که ازدواج می کنند باید بدانند که رفت و آمدهای دوستانه و دوستی ها الان با توجه به میل و رضایت همسر پیش می رود. باید یادبگیرند که فرد متأهل، مدل و روش زندگی اش با افراد مجرد فرق دارد و نباید خود را با افراد مجردی که تا دیروز باهم بسیار صمیمی بوده اند، مقایسه کند.

به همسر خود احترام بگذارید

در زندگی مشترک باید یاد بگیرید که به همسر خود از هر لحاظ احترام بگذارید. این احترام گذاشتن هم شامل احترام کلامی است و هم احترام به شخصیت، نظرات،خانواده و .... در زندگی مشترک باید برای تصمیم گیری نظر همسر خود را بپرسید و حتی اگر مخالف نظر او هستید با او بااحترام رفتار کنید. افرادی که به همسر خود احترام نمی گذارند و نظر همسرشان برایشان مهم نیست هیچگاه در زندگی مشترک موفق نمی شوند.

چه زمانی در زندگی مشترک به مشاوره ازدواج نیاز داریم

وقتی اشتباهی مرتکب می شوید از همسر خود عذرخواهی کنید

اینکه اشتباه خود را بپذیرید و آن را کتمان نکنید و از خود دفاع بیهوده نداشته باشید و در مقابل، حقیقت را بپذیرید و عذرخواهی کنید و ابراز پشیمانی کنید، یعنی برای همسر خود ارزش قائل شدید و حس مهم بودن و عزیز بودن را به او القا می کنید همچنین به صورت کاملا غیرعمد، این را در رابطه جا می اندازید که هرکسی که اشتباه کرده و طرف مقابل را رنجانده است وظیفه دارد که معذرت خواهی کند و از همسر خود دلجویی کند.

اصول زندگی مشترک

در هنگام عصبانیت بسیار خود را کنترل کنید

اینکه در زندگی های موفق اصلا بحث یا اختلاف نظر پیش نمی آید، کاملا مفهومی غیرواقعی است. دو نفر که از دو خانواده و دو فرهنگ متفاوت به یک زندگی وارد شده اند مگر می شود که با همسر خود از هر لحاظ یکسان فکر کنند و هیچ اختلاف نظری نداشته باشند. پس تفاوت  نظرات، شیوه برخورد با مشکلات، نحوه مدیریت مسائل و ... در تمام ابعاد زندگی  بین هر زوج وجود دارد. اما چیزی که در این میان مهم است نحوه برخورد ما هنگام بروز این اختلافات است. اگر ما با خشونت و پرخاش و توهین در این شرایط رفتار کنیم، قطعا در زندگی تاثیرات جبران نشدنی خواهد داشت. درنتیجه هنگام خشونت در زندگی مشترک به شدت خود را کنترل کنید و از کوره درنروید. هکانطور که گفتیم، زندگی مشترک، به آسانی زندگی مجری نیست که هر طور دلمان خواست حرف بزنیم و نگران عواقب گفته هایمان نباشیم. حتی این هم اشاره کردیم با برخورد عالی وبا آرامش خود، در هنگام بروز مشکلات خودبخود به همسرمان نیز می آموزیم که او هم هنگام بروز مشکلات با ما چه رفتاری داشته باشد.

همسر خود را بشناسید تا بتوانید بهترین رفتار را با او داشته باشید

اگر به اخلاقیات همسر خود کاملا اشراف پیدا کنید، می توانید در شرایط مختلف بهترین رفتارها را از خود نشان دهید. یعنی بعنوان مثال اگر متوجه شدید هسمر شما کمی مستبد است، وقتی می خواهد تصمیمی بگیرد، شما با علم به اینکه او ذاتا شخصی مستبد و یکدنده است یا در خانه پدری زیاد به او بها داده شده و کسی روی حرف اوحرف نمی زده است و حتی در محل کارش همه به حرف او احترام گذاشته و کسی جرات مخالفت کردن ندارد، می توانید رفتار مناسب تری با او داشته باشید و مثلا نشان دهید که اصلا  با او مخالفتی ندارید و با او کاملا موافق هستید اما نظر خود را هم می گویید . حال در این شرایط او به حرفهای شما فکر می کند و تصمیم می گیرد چون شما نه با او مخالفت کرده اید نه غرور کاذبش را زیر پا گذاشته اید و برعکس حتی حس قدرت او را نیز دوچندان کردید و او به حرفهای شما در غالب پیشنهاد فکر می کند نه تصمیم قطعی و مخالفت با نظر خودشان.

پایه و اساس یک زندگی مشترک موفق

قضاوت های اشتباه نکنیم و تصمیم های عجولانه نگیریم

در زندگی مشترک بسیار باید حواسمان به رفتارها و حرف هایمان باشد. ازدواج کردن مانند رابطه دوستی نیست که یک حرفی زده شود و بعد به مرور زمان از خاطر طرف مقابل پاک شود. بحث ازدواج کاملا از بحث دوستی مقوله اش سواست درنتیجه ممکن است یک تصمیم یا یک تهمتی که به زبان آورده شود تا مدتها و سالها تبعات داشته باشد و دیگر هیچوقت جبران نشود و فرد مقابل هیچگاه نتواند همسر خود را ببخشد و مانند قبل او را دوست داشته باشد و بخواهد مانند قبل با او رفتار کند.

همسر خود را همانگونه که هست بپذیرید

به همسر خود این اطمینان را بدهید که او را همانگونه که هست دوست دارید با تمام نقاط قوت و ضعف هایش. او را مورد انتقاد و سرزنش قرار ندهید و سعی نکنید با ایراد گرفتن های پی در پی اعتماد به نفس و احساس او را جریحه دار کنید. سعی نکنید او را تغییر دهید. او فردی است که توسط شما انتخاب شده  پس از انتخاب نباید او را دلخواه خود کنید. حتی اگر بتوانید همسر خود را به گونه ای که می خواهید تغییر دهید مطمئن باشید که عواقب تغییرات او حتما شما را درگیر خواهد کرد.


نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  1. مهدی الف
    مهدی الف

    خانم دکتر من زندگیم رو بسیار دوست دارم و بسیار هم متعهد به زندگی هستم و بسیار هم همه جوره برای رشد و ارتقای آن تلاش کردم چی میشه که الآن علاقمند به شخصی شدم و سرشار از احساسات و هیجان نسبت به او هستم. حتی آنقدر هیجان زده ام که از آوردن اسم آن هم عاجزم. با اینکه این تجربه ی شیرین باعث شد که شعف بسیاری پیدا کرده ام و زندگیم شده سرشار از شور و نشاط ولی یک حس عذاب وجدان فلج کننده کنارش هست با اینکه اصلا و ابدا روابطی وجود ندارد در حد یک احوالپرسی کاملا جدی چه کنم با اینهمه احساسات ؟

    1. مدیر سایت
      مدیر سایت

      با سلام و احترام احساسات عاشقانه مروبط به سیستم نئوکورتکس مغز هستش اگر بخوام نامی روی این احساستون بذارم مربوط میشه به بخش نئوکورتکس مغزتون و مقید بودن و داشتن تعهد هم مربوط میشه به کورتکس، بخش منطق و پره فرونتال مغزتون این بخش های مغزتون که خدمتتون گفتم از نظر کارکرد و تکاملی بودن بسیار با هم متفاوت هستند و گاهی اوقات در کشمکش روانی و تعارضی در ما می شود مطالعه این کتابها را بهتون پیشنهاد می کنم که بسیار براتون می تونن در این زمینه کمک کننده باشند 1- سیر عشق نوشته آمن دوباتن - ترجمه زهرا باختری2- جستاری درباره ی عشق آمن دوباتن _ ترجمه ی گلی امامی

سوال خود را از ما بپرسید