روانشناسی شخصیت_شخصیت شناسی چیست؟
روانشناسی شخصیت_شخصیت شناسی چیست؟ ٠٢١٨٨٣٧٧٨١٦
مشاوره فردی_روانشناسان در مشاوره فردی چه خدماتی ارائه می دهند روانشناسی خانواده

مشاوره فردی_روانشناسان در مشاوره فردی چه خدماتی ارائه می دهند

مشاوره فردی بهترین راهکار ممکن برای برخورد با مشکلاتی است که در طی زندگی با آن مواجه میشویم.مشاوره با استفاده از اموزش خوداگاهی به افراد کمک میکند تا بیاموزند که افکار افراد؛روحیات را تحت تاثیر قرار می دهد نه حوادث بیرونی.

مشاوره فردی چیست؟

مشاوره فردی فرآیندی است که از طریق آن مراجعان به صورت انفرادی با یک پزشک متخصص بهداشت روانی آموزش دیده در محیطی امن، مراقبتی و محرمانه کار می کنند. مشاوره به افراد این امکان را می دهد که احساسات، باورها و رفتارهای خود را کشف کنند، خاطرات چالش برانگیز یا تاثیرگذار را بررسی کنند، جنبه هایی از زندگی خود را که دوست دارند تغییر دهند شناسایی کنند، خود و دیگران را بهتر درک کنند، اهداف شخصی تعیین کنند و برای تغییر مطلوب تلاش کنند.

دفعات و مدت درمان تا حد زیادی به نیازها، اهداف درمانی و پیشرفت شما بستگی دارد. بسیاری از نگرانی‌ها به آسانی با درمان کوتاه‌مدت برطرف می‌شوند و سایر نگرانی‌های مزمن یا پیچیده‌تر نیاز به تعهد طولانی‌مدت قبل از تحقق بهبود دارند.

تحقیقات نشان داده است که روان درمانی منجر به عود کمتر شرایط رایج مانند افسردگی و اضطراب متوسط ​​می شود و اثرات مثبت درمان خوب فراتر از حد انتظار است. در واقع، بسیاری از مراجعان مدت‌ها پس از پایان درمان، بهبود شرایط را گزارش می‌کنند. به طور کلی، روان درمانی اغلب مؤثرتر از داروهای روانگردان یا درمان های پزشکی به تنهایی است که ممکن است عوارض جانبی مضری ایجاد کند. علاوه بر این، بسیاری از روش‌های درمانی مبتنی بر شواهد هستند، به این معنی که آنها تحت مطالعات تحقیقاتی و مشاهدات بالینی قرار گرفته‌اند و برای اثربخشی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته‌اند.
هنگامی که در زندگی های مان مشکلات یا موانعی بوجود می آید که نمی توانیم راه حلی برای آنها پیدا کنیم بجای اینکه با آن مشکل با رفتارهای اشتباه، تنها کنار بیاییم و خودخوری کنیم، خود را محکوم کنیم که باید آن مشکل را تحمل کنیم و زیر بار آزار آن مشکل کم کم آب شویم، بهتر است به یک مشاور مراجعه کنیم. مراجعه به مشاور مخصوصا در زمینه هایی که کسی نمی تواند ما را درک کند و مشکل اصلی ما را بفهمد و راهکاریی برای حل آن مسئله پیدا نمی کنیم بسیار ضروری است. گاهی مشکلات فکری و روحی ما آنقدر ریشه دار هستند که تمامی ابعاد زندگی ما را در بر می گیرند و بدون اینکه ما متوجه شویم چه تاثیری از مشکل اصلی و نهادینه در خود می گیریم، به فکر حل مسائلی می افتیم که همگی در پی مسئله ریشه ای اصلی رخ داده اند. بعنوان مثال گاهی می بینیم که افرادی از معده دردهای می نالند و می گویند طی روز بیش از حد معده درد را تجربه می کنند حتی دردی کوتاه مدت هم که باشد... بعد می بینیم که شخص تمامی راههای تشخیص و درمان را طی کرده، رژیم غذایی مناسبی نیز دارد اما بازهم طی روز خودبخود در محل کار معده درد می گیرد. اینجا می توانیم یک فرضیه ای درنظر بگیریم، اینکه احتمال دارد این فرد دچار استرس ای مزمنی باشد که از دوران کودکی به دلیل داشتن والدین کمال گرا و کنترلگر خود متحمل شده و الان بدون اینکه بداند، با کوچکترین موردی دچار استرس می شود. مثلا اگر همکار یا مدیر او از کارش ایراد بگیرند، بلافاصله استرس شدید می گیرد و درد معده اش شروع می شود. از مزایای مشاوره فردی همین مثالی است که گفتیم.  تصور کنید همچین فردی نه تنها از استرس بلکه از هیجان نیز آسیب می بیند. گاهی ممکن است از شدت خوشحالی باز احساس سوزش معده کند و این ریشه در افکار و اختلالات روحی او دارد نه جسم او. بهمین خاطر است که پیشنهاد می شود هرچند مدت برای بررسی ابعاد روحی خود به یک مشاور رجوع کنید تا از داشتن ذهن و جسم سالم خود مطمئن باشید.

مشاوره فردی | بهترین مشاوره فردی

مواردی که مشاوره فردی در برمی گیرد

مشاوره فردی، مشاوره ای است که بر نگرانی های فوری یا آینده نزدیک فرد متمرکز است. مشاوره فردی ممکن است شامل مشاوره و برنامه ریزی شغلی، غم و اندوه پس از مرگ یکی از عزیزان یا برخورد با مشکلات در یک شغل قبل از شدید شدن آنها باشد. مشاوره فردی یک بحث انفرادی بین مشاور و مراجعه کننده است که فرد متقاضی درمان است. این دو یک اتحاد، رابطه یا پیوندی را تشکیل می دهند که اعتماد و رشد شخصی را امکان پذیر می کند. به طور کلی، هدف روان‌درمانی صحبت از نگرانی‌های مربوط به سلامت روان و کمک به مراجعان برای بهبود، رشد و حرکت به سمت زندگی‌های بهتر و باانگیره تر و از نظر روان‌شناختی، سالمتر است.
به طور کلی مشکلات افراد یا ریشه در کودکی او دارد یا اینکه بیماری های روانی مانند اضطراب و استرس و ... است یا به دلیل چالش های زندگی به صورت موقت در زندگی فرد پیش آمده است و مشکلاتی که اینطور موقتی و گذرا هستند، مدیریت کردنشان راحت تر خواهد بود چون با کمک گرفتن از مشاور می توان با دریافت راهکارهای درست، بحران ها را راحت پشت سر گذاشت و به زندگی عادی بازگشت. مشاوره فردی می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • مشاوره شغلی و کاری و مسائل مربوط به آنها
  • مشاوره های تحصیلی و انتخاب رشته
  • مشاوره های مربوط به روابط عاشقانه بین فردی
  • مشاوره های لازم بعد از دست دادن عزیزان
  • مدیریت زمان و راههای رسیدن به موفقیت
  • کنترل استرس و اضطراب
  • رفع بی خوابی و کنترل افکار منفی
  • کنترل علاقه و وابستگی بین فردی
  • مشاوره جهت رفتار با اطرافیانی که به هر دلیلی برای فرد ایجاد مشکل می کنند.
  • عدم توانمندی برای تصمیم گیری در ابعاد مختلف زندگی
  • توجه و اهمیت زیاد به نظرات دیگران
  • وجود اختلالات شخصیت و خلقی بعنوان مثال امروزه زیاد دیده می شود که افراد در پی انجام جراحی های پی در پی برای ایجاد زیبایی در خود هستند و اکثرا هرقدر هم تکرار می کنند باز درحد رضایتشان نیست و دوست دارند با یک عمل دیگر انجام دهند و دیده می شود که این به یک وسواس میان افراد تبدیل شده است که حتما بتوانند خود را به بهترین نحو تبدیل کنند و اگر هم بهترین نشدند، اما باز خیالشان راحت است که جراحی های لازم را انجام داده اند. این از مواردی بود که امروزه شیوع پیدا کرده و مراجعان اینچنینی نیز تعدادشان کم نیست.


بهترین خدمات مشاوره فردی

رسیدن به آرامش با مشاوره فردی

همانطور که گفته شد، برای مواردی که فکر و ذهن ما را درگیر می کند، باید به یک مشاور و روانشناس رجوع کنیم. البته این اصلا درست نیست که فقط هنگامیکه دچار مشکلی شدیم به مشاوره رجوع کنیم چون همانگونه که جسم ما نیاز به چکاپ دارد تا تمامی پارامترهای ضروری از لحاظ سلامتی بررسی شوند، روح و روان ما نیز نیاز دارد هر چند وقت یکبار توسط مشاور بازبینی شود و از سلامتی آن اطمینان خاطر به دست آورد. همچنین حتما نباید برای حل مشکلات به روانشناس مراجعه کرد، بلکه می توان برای بهبود وضعیت یا ارتقا و پیشرفت در زندگی به مشاوره رفت.
هنگامی که شخص برای مشاوره به یک کلینیک روانشناسی مراجعه می کند، ابتدا باید در محیطی که در آن حس امنیت و آرامش داشته باشد، با مشاور صحبت کند و پیشینه ای از خود و رفتارها و طرز فکر خود برای مشاور شرح دهد سپس مشاور با دانشی که دارد صحبت های فرد را جمع بندی می کند علت را مشخص و درنهایت راهکارهایی برای بهبود شرایط فرد ارائه می دهد. در این شرایط، اگر فرد به یک روانکاو مراجعه کرده باشد، علاوه بر اینکه روانکاو، مشکلات او را می دهد و آنها را علت یابی می کند، بلکه به ضمیر ناخودآگاه فرد نیز ورورد پیدا می کند باورها و اعتقادات ذهن او را متوجه می شود و اینکه از بچگی چه تلقین هایی به خود کرده و چه القاهایی از محیط بیرون داشته که الآن نتیجه اش شده "مشکلات فعلی شخص" پس همانطور که گفته شد روانکاوی فراتر از مشاوره عمل می کند و بر باورهای فرد نیز تمرکز می کند و آنها را مورد بررسی قرار می دهد. مثلا ممکن است فرد بخاطر ترس های بیش از حد در کودکی، یا ترساندن او توسط شخص دیگری، الآن نسبت به موارد زیادی فوبیا داشته باشد و این اختلال بر تمام سطوح زندگی اش غالب شده باشد و فرد از زندگی عادی درمانده شود.

تعداد جلسات لازم برای مشاوره فردی

تعداد جلسات لازم برای مشاوره، توسط روانشناس تعیین می شود قطعا مشکلاتی مثل اضطراب و استرسی که از کودکی در وجود فرد بوده است با یک دو جلسه از بین نمی رود و قطعا نیازمند تعداد جلسات بیشتری خواهد بود اما تعداد درست و دقیق توسط مشاور انجام می شود. طی جلسات درمان گاهی مراجعین نسبت به پذیرفتن اشتباهات خود یا رفتارهای ناصحیح خود جبهه می گیرند و برای درمان خود اصلا با مشاور همکاری نمی کنند و این باعث می شود طی جلسات بیشتری مجبور شوند به مشاور خود مراجعه کنند.

اگر می خواهید با دکتر فهیمه رضایی، متخصص روانشناس، مشاوره فردی داشته باشید، هم به صورت حضوری و هم تلفنی و آنلاین این امکان برای شما فراهم می باشد. تنها کافیست با مرکز مشاوره ما تماس بگیرید. 

٠٩٣٩٥١٠٢٤٠٠ - ٠٢١٨٨٣٧٠٠٦٠ - ٠٢١٨٨٣٧٧٨١٦
 


نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  1. مونا ر
    مونا ر

    وقتی از همسرم عصبانی یا ناراحت میشم نمی دونم چجوری باید باهاش رفتار کنم فقط سکوت می کنم واون هم با سکوت من ساکت میشه و همینجوری مسائل روهم تلنبار میشن و هیچوقت حل نمیشن من باید بیام مشاوره یا همسرم؟

    1. مدیر سایت
      مدیر سایت

      بله حتما باید شما مراجعه بفرمایید تا بتوانید با مسائل و مشکلات مواجه شده و حل مسئله نمایید نه اینکه صورت مسئله را پاک کنید و از بازگویی مشکلات فرار کنید این روند باعث خشم سرکوب شده نسبت به یکدیگر و منجر به بی تفاوتی در رابطه می شود.

  2. کاربر
    کاربر

    خانم دکتر مشاوره فردی به تشخیص بیماری های روحی و روانی کمک می کنه یا باید بریم پیش روانپزشک من اصلا دوست ندارم برم سراغ مصرف دارو ... چون می ترسم بهش عادت کنم

    1. مدیر سایت
      مدیر سایت

      مشاوره فردی به آسیب شناسی روحی خلقی روانی کمک بسزایی می کند و اگر نیاز باشد در درمان اختلالات خلقی به دارو، حتما به روانپزشک ارجاع داده می شید. ولی در صورت عدم نیاز به دارو با مشاوره های فردی به نتایج لازم خواهید رسیدن

  3. ملکه
    ملکه

    سلام خانم دکتر مرسی از مطالبتون. مشاوره فردی فقط برای افرادی هست که در روابطشون مشکل دارند یا اینکه هرکسی به مشاوره فردی نیاز داره؟ من خودم فقط از احساس بی هدفی رنج می برم و تنها معزل زندگیم همینه.

    1. مدیر سایت
      مدیر سایت

      مشاوره یک نوع حمام روانی هست که همه ما در تمام طول زندگی خود به آن احتیاج داریم شما وقتی به خودشناسی برسید توسط روانشناستون، کمک بزرگی به شما میشه که بتونین هدفتون رو هم با توجه به خودشناسی تعیین کنید.

  4. سودا
    سودا

    من دختری 23 ساله هستم که با خانوادم خیلی مشکل دارم البته دوستهام خیلی باهام صمیمی نمیشن احساس می کنم خیلی تنهام مشاوره فردی برام کمک کننده هست یا یانکه باید برای افسردگی برم پیش روانپزشک

    1. مدیر سایت
      مدیر سایت

      شما وقتی با خانواده مشکل دارید با کسی هم صمیمی نمی شید چطور انتظار دارید از تنهایی اذیت نشید قبل از رفتن به روانپزشک حتما باید پیش روانشناس بروید اگر روانشناستان تشخیص داد نیاز به دارو درمانی دارید حتما شما را ارجاع خواهد داد.

سوال خود را از ما بپرسید